U trendu je namještaj s metalnim elementima

Ako zavirite u bilo koji jesenski lookbook poznatih brendova namještaja ili za dekor doma, pronaći ćete mnoštvo komada koji kombiniraju metal s drugim materijalom, bili to drvo, tkanina, mramor i slično. Čini se kako ‘mix & match’ s metalnim elementima ne izlazi iz mode, štoviše trend je sve jači.

namjestajmetal5

Ako vas privlači industrijski stil, ali niste baš sigurni kako bi se uklopio u vaš prostor, onda je ovo jedna vrsta kompromisa, pogotovo ako odlučite metal kombinirati s toplinom drveta. Na taj način osiguravate toplinu cijelog prostora, no uz cool zaokret. Metalni detalji također daju svježinu retro namještaju, jednu modernu notu, što skandinavski dizajneri koji stoje iza imena Bloomingville, Bolia, IKEA ili Ferm Living posebno vole iskorištavati. Takvi komadi odlično izgledaju i u prostorima inspiriranim boho trendom kao što možemo vidjeti kod brendova Anthropologie i Urban Outfitters.

namjestajmetal7

Metalni elementi također znatno olakšavaju konstrukciju, za razliku od punog drveta, a jednako su funkcionalni te efektno izgledaju u prostoru. Ako vam je ipak previše uložiti u jedan veći komad, uvijek se možete okrenuti detaljima poput vaza, ogledala ili svjetiljki. Potražite inspiraciju u našoj galeriji.

0