Jesu li kreveti od kartona budućnost? Praktični su, povoljni i ekološki prihvatljivi
Jesu li kreveti od kartona budućnost? Praktični su, povoljni i ekološki prihvatljivi

Jesu li kreveti od kartona budućnost? Praktični su, povoljni i ekološki prihvatljivi

Imate problem s pronalaskom savršenog ležaja? Što kažete na isprobavanje kreveta izvedenog od kartona? Ne, nije šala! Dapače, riječ je o revolucionarnom dizajnu brenda Room in a box koji spaja praktičnosti, pristupačnost i ekološku osviještenost. Model Bed 2.0 odlikuje se jednostavnošću, stabilnošću i izdržljivošću.

Prednosti kreveta od kartona su njegovo jednostavno pohranjivanje, transport i postavljanje. Modularni dizajn olakšava povećanje ili smanjenje veličine kreveta, te ga je jednostavno prilagoditi svojim potrebama. Okvir kreveta dizajniran je na takav način da mu nije potreban dodatni okvir od letvica, a dovoljnu cirkulaciju zraka omogućuje otvorena rombična struktura.

Bed 2.0
Bed 2.0

Revolucionarni dizajn

Stabilnosti i izdržljivosti pridonosi težina, odnosno kvaliteta kartona od kojeg je izveden. U njegovoj izradi korištena su ljepila na bazi kukuruznog škroba i boje bez otapala na vodenoj bazi. Tekućina je jedan od najvećih neprijatelja papira, no korištenjem craft kartona umanjena je mogućnost oštećenja uzrokovanog ovim faktorom.

Moguće je nabavit i dodatke koji omogućavaju promjenu veličine kreveta, a isti je dostupan u nekoliko nijansi. Početna cijena ovog revolucionarnog dizajna kreće se oko 110 eura.

Bed 2.0
Bed 2.0

Ekološka prihvatljivost

U usporedbi s konvencionalnim krevetom, Bed 2.0 doprinosi 280 puta manje globalnom zagrijavanju i troši 8000 puta manje energije. Zbog svoje male težine, transport je također 4 puta prihvatljiviji za klimu od standardni kreveta. Po završetku korištenja, krevet možete jednostavno baciti u kantu za otpadni papir te ga prepustiti sustavu recikliranja.

Zanimljiv je i podataka kako se brend Room in a box dići i poslovnom politikom prema kojoj za svaki prodani artikl posadi novo stablo. Uz krevete, u svom asortimanu imaju niz upotrebnih predmeta izvedenih od kartona, uključujući ormare, stolove pa čak i rasvjetna tijela. Njihova ponuda upotpunjena je i posteljinom te dokorativnim predmetima izvedenima od organskih materijala.

bed 2.0
Bed 2.0

Foto: Room in a box

Učitati još
Zatvori