Tuna, Sushi & Wine Festival u Zadru

Tuna, Sushi & Wine Festival u Zadru

3 (1)

Zadar početkom veljače, točnije od 1. do 5. veljače donosi treći po redu Tuna, Sushi & Wine Festivala 2017., koji donosi spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.

Festival će biti podijeljen na stručni dio i program za javnost – Stručni dio obuhvaća edukaciju i stručnu izobrazbu chefova zadarskih restorana u kulinarskim vještinama japanskih sushi majstora. Edukaciji će prisustvovati i učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u Zadru. Za japanske uzvanike i novinare planiran je obilazak i upoznavanje Zadra i Zadarske županije.

1

Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Hrvatskim origami društvom u Arheološkom muzeju Zadar, posjet tuna farmi, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, predavanje i izložbu fotografija o izlovu jadranske tune u Gradskoj loži, gastro događaj na Narodnom trgu, svečana gala večer u Arsenalu te javno otvorenje festivala uz tjedan posebne prigodne ponude specijaliteta od tune u zadarskim restoranima.

4

Detaljne informacije možete saznati na sushifest.zadar.travel te na stranicama Like Zadar i Arsenal.

T.R.

Foto: sushifest.zadar.travel

Učitati još
Zatvori