#trashtag je novi ‘green’ trend koji se širi društvenim mrežama

#trashtag je novi ‘green’ trend
koji se širi društvenim mrežama

Ako pratite trendove iz svijeta ekologije zasigurno ste primijetili dva nova hashtaga koja su se viralno proširila društvenim mrežama. Naime, Instagram je prošlog vikenda zabilježio vrtoglavi porast broja postova s #trashtag i #trashchallenge tagovima. O čemu se točno radi i kako su u samo nekoliko dana skupili tisuće fotki kojima je cilj isti- očuvati naš Planet? Ova inicijativa trebala bi potaknuti mlade da izađu u svoje kvartove, gradske parkove i na ulice te zbrinu nemarno odbačene vrećice i ostali otpad u za to predviđena mjesta.

Društvene mreže imaju ogromnu moć motiviranja masa, a to dokazuje brzina kojom trendovi i pokreti okupe istomišljenike da sprovedu ideju u djelo. Proljeće je stiglo, a i prvi pupoljci počeli su izlaziti. Vrijeme je da više vremena provedemo u prirodi, pa zašto ne bismo prihvatili #trashtag izazov i k tome učinili nešto dobro?

Novi green trend: #trashtag

Mnoge od nas od malena su učili da bacanje smeća u okoliš ‘nije lijepo’. No, trebalo bi poraditi na edukaciji naraštaja od najmlađe dobi kakve su posljedice bacanja vrećica i boca u parkove. U posljednjih nekoliko godina imali smo prilike slušati o recikliranju i odvajanju otpada. Nažalost, za mnoge to još uvijek predstavlja nepotrebno ulaganje truda i ‘glavobolju’ za dodatnu kantu za smeće u kućanstvu. No, polako svjedočimo tome da se svijest o očuvanju okoliša sve više diže i da inicijative poput #trashtag okupljaju sve više pobornika za dobrobit Zemlje i entuzijasta za očuvanja okoliša.

U jednom vikendu brojni su izišli u parkove

Ubrzo nakon što se #trashtag počeo širiti, količina postova koje su korisnici Instagrama podijelili na svojim profilima dosegla je zavidne brojke. Gotovo sve ulice u gradovima, pa čak i onim manjima opskrbljene su kantama za otpad. Ako se nalazite u prirodi ili organizirate piknik, pobrinite se da iza sebe ostavite netaknutu prirodu. Prizori onečišćenja nisu samo ružna slika već postaju i bolna te potresna vijest. Pogotovo kada čitamo o vrstama životinja koje izumiru i postaju žrtva onečišćenja uzrokovanog od strane ljudske ruke. Eko sustav je lanac u kojem je svaka karika važna kako bi se održala ravnoteža. Izađite iz domova, okupite prijatelje i učinite svoje okućnice, parkove i kvartove ljepšim mjestom za život.

 

Foto: Unsplash

 

Učitati još
Zatvori