Journal biljka mjeseca: Philodendron billietiae variegated

Journal biljka mjeseca: Philodendron
billietiae variegated

Ušli smo u mjesec srpanj i ljeto je u punom jeku, što naše biljke čini posebno sretnima uz obilje sunca. No ovih dana kada su visoke temperature neizbježne pripazite da redovito prskate one kojima je prskanje neophodno, a od prejakog sunca uz prozor zaštite one kojima bi to moglo naštetiti. Ljeti je zalijevanje i dohrana vaših biljaka učestalije nego u ostatku godine, tako da i na to posebno obratite pozornost. Jedna od takvih biljaka koja se savršeno uklapa u svaki ljetni interijer i eksterijer je i veličanstveni Philodendron billietiae variegated. Ova iznimno lijepa, ali i rijetka biljka zaslužila je da bude Journal biljka mjeseca srpnja.

Uzgoj philodendrona

Ova biljka potječe iz tropskih krajeva i traži bogato tlo za uzgajanje. Možete joj staviti supstrat koji se inače koristi za uzgajanje orhideja, a zahtjeva da tlo bude dobro drenirano što možete postići stavljanjem sloja šljunka ili kamenčića na dno tegle. Što je tegla veća vaš Philodendron rast će veći. Dobro staro pravilo pri pripremanju tla za pojedine biljke, je da ono najbolje što može imitira prirodno stanište, pa tako u zemlju za ovu biljku možete dodati i komadiće ugljena.

Briga i zalijevanje

Ova biljka najbolje će uspijevati na svijetlim mjestima koja nisu izložena direktnom suncu jer ono može spaliti lišće i naštetiti biljci. Što više indirektnog svijetla biljka dobije, to će listovi biti veći i raskošniji. Ako je razmak između listova prevelik, to može ukazivati da biljka nema dovoljno svijetla. Tlo uvijek održavajte vlažnim, ali ne pretopljenim jer to može izazvati truljenje korijena. Žuto lišće može ukazivati da ste biljku prezalili, stoga pripazite pri sljedećem zalijevanju. Opadanje lišća također može ukazivati na premalo ili previše zalijevanja stoga je to najbolje provjeriti štapićem koji ćete zabiti u zemlju i vidjeti je li biljka žedna ili joj je previše vode.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori