Tost s avokadom je dobio svoju jesensku zamjenu

Tost s avokadom je dobio svoju
jesensku zamjenu

A post shared by ANDREAS WIJK (@andreaswijk) on

Avokado tost manija traje već godinama. Popularni doručak ili snack svoju popularnost uvelike duguje društvenim mrežama gdje smo ga u najrazličitijim oblicima mogli vidjeti. I iako smo i sami veliki obožavatelji avokada na sve načine, ove jeseni ustupamo mjesto jednoj sezonskoj namirnici – tikvi.

U kombinaciji s kavom i cheesecakeom uz prefine mirisne zimske začine, ili jednostavno u klasičnoj vrućoj krem juhi, tikva je uvijek dobra ideja kad tražimo comfort food u hladnim danima. Ali sigurno se pitate, kakve to sve ima veze s avokado tostom?

Tost s tikvom može biti najbolji jesenski sendvič

Uvijek kreativni foodie umovi dosjetili su se tikvu staviti na tost i kreirati najbolji jesenski sendvič. Preprženi kruh, fino začinjeni namaz od svježe pečene tikve i, recimo, poširano jaje na vrhu, zasitit će i najzahtjevnije. Za namaz na 200ºC u pećnici ispecite muškatnu tikvu narezanu na komadiće, obilno začinjenu maslinovim uljem, soli, paprom i svim drugim aromama koje sami preferirate.

Nakon 30-tak minuta pečene mekane komadiće dodatno zgnječite vilicom te malo propirjajte sa sitno narezanim češnjakom i bučinim sjemenkama, ubacite još začina po želji, rasporedite po prepečenoj kriški kruha i na vrh položite jaje. Isprobajte za doručak ili večeru – nećete pogriješiti.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori