Top pet biljaka koje su obilježile 2021.

Top pet biljaka koje su obilježile 2021.

Kada krećemo u novu godinu volimo napraviti retrospektivu na svim područjima, pa tako i u trendovima koji su obilježili godinu na izmaku. Tako je i u trendovima u uređenju interijera. Kako su biljke neizostavan dio svakog dobro uređenog i skladnog interijera, odlučili smo napraviti presjek onih koje su definitivno vladale 2021. 

Monstera 

Monstera je već dugo na listi omiljenih kućnih biljaka pa tako nije zaobišla ni 2021. Veličanstvena u svim svojim varijantama i vrstama glavna je u svakom interijeru. Ako ste pak novi obožavatelj biljaka, sigurno će vam jedan primjerak monstere biti idealan za početak jer se lako održava. 

Strelitzia

Strelitzia Nicolai poznatija i kao White bird of paradise jedna je od omiljenih biljaka u interijeru zbog svog raskošnog i atraktivnog izgleda. Obožava sunce, raste brzo, a o njoj se nije komplicirano brinuti. Probajte ju ne primijetiti. 

Alocasia Velvet 

Alocasia Black Velvet prava je kraljica interijera, stog ne čudi da smo upravo nju izabrali i za naš novi ured. Njezini veliki, tamno zeleni baršunasti listovi unijet će raskoš u svaku prostoriju. Sve biljke iz porodice Alocasia, primjerice Zebrina Slonovo uho, jednako su atraktivne, ali ovu doslovno svakodnevno poželite maziti.

Svi neobični sukulenti

Što neobičnije i posebnije to bolje. Ovo vrlo lako može postati moto sukulenata koji su obilježili 2021. Može se pronaći doista mnogo impozantnih primjeraka, a neke od njih potražite ovdje. 

Ficus Lyrata

Ficus lyrata ili Fiddle Leaf Fig definitivno je jedna od najpopularnijih sobnih biljaka. Svojim velikim i veličanstvenim listovima, uzet će svu pažnju u prostoru, a kod nas ih u vrtnim centrima možete kupiti u doista impozantnim veličinama. Fikus je idealan kao poklon za useljenje, diplomu ili neki drugi veliki i važan događaj u životu.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori