Vrijeme je da podignete svoj home office na novu razinu

Vrijeme je da podignete svoj home
office na novu razinu

Mnogi su od nas odavno zamijenili klasični ured onim kućnim. Taj mali kutak kod kuće pretvorio se u radnu oazu, rezerviranu samo za poslovne zadatke, videosastanke i slično. Međutim, svoj smo home office osmislili na početku aktualne situacije koja još uvijek traje. Koncept ureda koji smo posložili tada više nije dovoljan i potrebno ga je na novo osvježiti i prilagoditi činjenici da još uvijek najviše vremena provodimo kod kuće. Home office tako će postati ponovno mjesto na kojem smo najproduktivniji i najkreativniji, ali i u kojem volimo provoditi vrijeme.

Savršeni home office počinje pravom opremom

Vjerujemo da ste već pronašli mjesto u svom domu za kućni ured u kojem ima dovoljno mjesta i prirodne svjetlosti. Čitali ste zasigurno o ergonomiji samog kućnog ureda – pravilnoj fotelji u kojoj sjedite, udaljenosti od računala i visini na kojoj sjedite. Takve osnove uvelike pomažu tome kako se osjećamo u našem kućnom uredu, no, ona tehnološka strana jednako je važna – posebice za produktivnost i kreativu.

Kvalitetna oprema olakšava nam rad, čini nas bržima i produktivnijima. Posao teče puno glađe jer s pravom opremom imamo više mogućnosti u radu i ne oduzima nam koncentraciju. Nezanemariva je činjenica da nam je s takvom opremom i jednostavno veći gušt posvetiti se poslu. Ujutro je neizmjerno lakše uključiti se u #workmode bez problema s namještanjem računala, stolca, tipkovnice ili miša.

Tipkovnica i miš u glavnoj ulozi

Osim računala, tipkovnica i miš nezaobilazan su i ključan dio rada od doma. Prisjetite se samo onog prvog prelaska sa stare tipkovnice kod kuće na onu u uredu. Prava kombinacija miša i tipkovnice može transformirati rad kod kuće na nekoliko načina. Upravo je taj dio opreme savršeni početak osvježenja vašeg working kutka jer ćete razliku u produktivnosti i koncentraciji osjetiti odmah!

Nama se odličnim izborom pokazala Logitechova MK295 Silent Wireless Combo, set tipkovnice i miša savršen za one koji se žele potpuno fokusirati na svoj posao.

Tipkovnica i miš izrađeni su na principu inovativne SilentTouch tehnologije koja uklanja više od 90 posto ometajućih zvukova rada na računalu. Nerijetko je kod kuće još teže zadržati koncentraciju na posao nego u uredu stoga nas je ova značajka oduševila. Zvuk tipkanja i klikanja tako vas neće ometati baš kad se morate najviše fokusirati, niti će utjecati na članove vaše obitelji ukoliko i oni trenutno rade od kuće. Međutim, onaj poznati osjećaj korištenja tipkovnice ili miša ostaje.

Važnost ergonomije u kućnom uredu već smo spomenuli, ali mnogi nisu svjesni koliku ulogu u tome igra tipkovnica. Logitechova tipkovnica elegantnog je dizajna koji vrlo lako možete uklopiti u interijer svog ureda, a istovremeno je dovoljno velika, kompaktna i ugodna za korištenje. Moguće je čak podesiti i njezinu visinu odnosno nagib zahvaljujući čvrstim nogicama koje ima. Miš je oblikovan s jednakom pažnjom na oblik i lako ga je koristiti na raznim vrstama podloge pa tako neće ‘bježati’ po ekranu.

Za vrijeme rada od kuće, na našem se stolu uvijek nalazi šalica kave ili drugog napitka uz koji se povremeno volimo okrijepiti za vrijeme posla. Logitechova tipkovnica je spill-proof što znači da je otporna na prolijevanje.

Budući da rade na wireless principu, tipkovnica i miš pružaju nam veću mobilnost i lakšu organizaciju našeg stola. Ono što nas je posebice oduševilo je trajanje baterije ovog combo seta. Baterija miša traje 18, a baterija tipkovnice čak 36 mjeseci, dok su tu i on / off prekidači! Tako da možemo biti sigurni da možemo mjesecima bezbrižno raditi.

Kako biste potpuno uronili u svoj svijet, odlična su nadopuna i odgovarajuće slušalice poput Logitechovog modela G733 koje su nam favorit i zbog atraktivnog dizajna i kvaliteta zahvaljujući kojima u njima posebno možemo uživati u slobodno vrijeme.

Male stvari koje čine razliku

Logitech MK295 Wireless Combo odličan je način da boostate svoj rad kod kuće i na novo ga prilagodite. Nakon što se posvetite takvoj ključnoj opremi, možete se baciti na one manje detalje koji čine razliku u našem kućnom uredu. Kako bi podignuli svoj ured na novu razinu učinite ga funkcionalnijim, ali obratite pozornost i na sitne estetičke detalje uz koje će postati još draži kutak u kući.

Iskoristite organizatore za papire i organizatore za kablove koji će vam pomoći da se lakše snalazite za svojim stolom, ali će utjecati i na izgled radnog prostora. Osvježite izgled home officea sukulentima, inspirativnim slikama koje možete postaviti na stol ili zid iznad stola te mirisnim svijećama koje će vam dati dodatan poticaj na rad.

Takvi detalji čine veliku razliku, ali za sasvim novo iskustvo rada kod kuće posvetite najviše pažnje odabiru prave tipkovnice i miša izrađenih po tehnologiji koja sasvim mijenja koncept rada za računalom.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori