Zašto je grijanje doma klimom isplativije no što mislite?

Kada zima pokaže svoje zube, sve što želimo je one dragocjene slobodne trenutke provoditi na zatvorenom, u toplini svog doma. U vlastitom ili u društvu obitelji i prijatelja, uz film ili uz knjigu, uz šalicu čaja ili omiljeni zalogaj… Dom je ta oaza mira i sreće u kojoj možemo biti svoji, a naročito potražiti zaklon od zimskih (ne)prilika.

Bez obzira na to živite li u stanu ili u kući, prva asocijacija vezana uz dom u hladnijim mjesecima svakako je toplina. A istu tu toplinu postižemo na različite načine, od studenog pa sve do travnja ili svibnja, ovisno o tome koliko traje sezona grijanja, jer nema boljeg osjećaja od ugrijanog stana kada zakoračimo izvana u svoj topao i ugodan životni prostor.

Ugrijati dom uz plin ili drva, tradicionalna je navika, no što kada bismo vam rekli da je grijanje klima-uređajem još isplativija i još kvalitetnija opcija? Moderni klima-uređaji bilježe toliki napredak u tehnologiji, da će vam ne samo uštedjeti velike novčane iznose svojim pametnim funkcijama, već i poboljšati zrak koji udišete u prostorijama u kojima živite i radite. Oni troše manje energije, rezultiraju manjim mjesečnim računima i naposljetku štede novac, a u prilog tome govori i činjenica da su u stanju prebaciti se u štedni način rada kada vas nema u prostoriji. U slučaju poznatog japanskog brenda Daikin, dodatni bonus je da ti isti klima-uređaji izgledaju doista sjajno te su dizajnerski perfektno osmišljeni kako bi se uklopili u svaki životni prostor i djelovali kao bilo koji drugi ukras u vašem domu.

Daikin Perfera

Sve su ovo razlozi zašto bi klima-uređaj zimi mogao imati podjednako bitnu funkciju u našim životima kao i ljeti, a Daikin je dvije teze i pogrešne pretpostavke da klime isključivo hlade i da troše previše struje odlučio dodatno opovrgnuti sa svoja dva hit klima-uređaja za grijanje doma ove zime – Emurom i Perferom, koje postaju pouzdani partneri svakog kućanstva u svakom godišnjem dobu i sezoni, pružajući neusporedivo iskustvo komfora tijekom cijele godine, uz 30% uštede na mjesečnim računima. Energetski visoko učinkovite, inteligentne i lijepe, Emura i Perfera savršen su izbor za grijanje zimi, čak i na vrlo niskim temperaturama.

Daikin Emura i Perfera

Daikin Emura klima-uređaj

Daikin je postao poznat po klimama koje oplemenjuju svaki stan ili kuću, a njegova Emura još je jedan u nizu primjera. Elegantnog dizajna, ističe se kao najprivlačniji klimatizacijski uređaj na tržištu, što potvrđuju i međunarodne nagrade za dizajn. Dostupna je u bijeloj i u srebrnoj boji i njome je vrlo lako rukovati uz pomoć Wi-Fi kontrolera.

Daikin Emura

Tiha je u radu, a snažna u svojim performansama. Ne samo da grije prostor i pritom ne troši mnogo struje (80% energije uzima iz zraka, a svega 20% iz električne mreže), već i pročišćuje zrak te uklanja mikroskopske čestice prašine, alergene, neugodne mirise, bakterije i viruse. Toliko je intuitivna, da utječe na strujanje zraka, kako vam ne bi neugodno puhala ‘za vrat’, a i kreće u fazu štednje kada ‘osjeti’ da vas nema.

Daikin Perfera klima-uređaj

Perfera je također sjajna u klimatizaciji prostora, njegovom grijanju, hlađenju, ali i pročišćavanju zraka koji udišemo u zatvorenim prostorijama, održavajući ga zdravim i svježim. Jednako troši/štedi kao i Emura i povećava uštedu za 30%, što možete vidjeti na regularnim mjesečnim računima za grijanje.

Daikin Perfera

Uz Daikin Emuru i Perferu ukratko možete očekivati čist zrak, savršen komfor, suvremen dizajn, WiFi upravljanje, tihi rad, uštedu na potrošnji, uštedu na prostoru i uštedu na ukupnom iznosu, uz 3 godine garancije, čime se definitivno ističu kao ‘best buy’ uređaji.

U trenutnoj akcijskoj ponudi, Emura i Perfera dio su multi-split sustava, što znači da će vam trebati  samo jedna vanjska jedinica, koja će se zatim spajati na više unutarnjih jedinica (može ih biti do 5 po jednoj vanjskoj). Ako ove sezone nabavite Daikin vanjske i unutarnje jedinice za multi-split sustave, u startu možete uštedjeti od 1.770 – do 5.253 kuna, na akciji koja traje do 15. prosinca. Više o multi-uštedi i konkretne primjere uštede uz grijanje Daikin klima-uređajima pronađite na www.daikin.hr

 

 

Foto: Daikin

0