Strelitzia Nicolai glavna je zvijezda u interijerima zbog svog raskošnog izgleda

Strelitzia Nicolai glavna je zvijezda u interijerima zbog svog raskošnog izgleda

Strelitzia Nicolai poznatija i kao White bird of paradise jedna je od omiljenih biljaka u interijeru zbog svog raskošnog i atraktivnog izgleda. Obožava sunce, raste brzo, a o njoj se nije komplicirano brinuti.

Divlja banana

Ova biljka se još popularno zove i divlja banana jer njezini listovi podsjećaju na bananu, ali nema veze s njom. Drugi nadimak White bird of paradise dobila je zbog predivnih velikih cvjetova kojima cvjeta u divljini. Ova biljka izvorno raste na vrućim obalama Afrike i Meksika, a u prirodni može narasti i do nekoliko metara. Jako brzo raste i kada se pravilno brinemo o njoj dok je u tegli pa ju je potrebno presađivati svake tri godine. Jako je popularna u uređenju interijera upravo zbog svog egzotičnog izgleda i ne pretjerano zahtjevnog održavanja.

Briga i uzgoj

Strelitzia voli da joj je zemlja vlažna, pogotovo u toplim mjesecima, stoga ju zalijevajte svaki put kada primijetite da se gornji sloj zemlje osušio. Ova biljka nikako nije za sjenovita mjesta jer jednostavno jako obožava svijetlo, stavite ju na najsvjetlije moguće mjesto u prostoru. U vrućim ljetnim danima voli boraviti i na otvorenom, no postepeno ju privikavajte na jako sunce. Prihranjujte su jednom mjesečno u proljeće i ljeto.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori