Iako tek otvoren, restoran B35 već dobiva svoju vjernu publiku – nije nepoznat zagrebačkoj publici jer je samo nastavak tradicije obiteljskog restorana Baltazar u Novoj vesi.
A zašto B35? B simbolizira Baltazar, koji iza sebe ima tridesetpetogodišnju tradiciju ugostiteljstva i vrhunske gastro ponude. Za interijer je zaslužan Christian Rendulić iz arhitektonskog studija Arhikultura, a obilježava ga minimalistički stil koji vam ne odvlači pažnju, tako da je idealan i za poslovne sastanke, obiteljska druženja, kao i romantičan ručak u dvoje.
Hvaljeni chef Filip Popović predstavio je ovog tjedna proljetni menu kroz koji se provlače svježe namirnice. Za hladno predjelo fritaju koja svojim okusim u ustima neodoljivo podsjeća na prelijepu Istru. Domaći sir, pršut, poširano domaće jaje i mrvice tostiranog kruha odličan su spoj u tanjuru koji će vam probuditi apetit za ono što dolazi.
Kao toplo predjelo kušajte brodet od vongola – fina riža piemonte i paški sir, disk hrena i domaća šalša savršena su kombinacija koja se doslovce topi u ustima. Glavno jelo je slatki oslić pečen na koži, s poširanom mladom blitvom i cikorijom, BBQ ciklom, kiselom ciklom i pilećim juiceom. Svježi sezonski deserti savršeno će zaokružiti ovu rapsodiju okusa u ustima, a ističe se chefov autorski crème brûlée od jagode.
U B35 će vam uz vrlo bogatu vinsku kartu uvijek preporučiti koktele barmena Romana Rabika. Dođite isprobati proljetni menu B35 i uživajte u harmoniji okusa i mirisa.
Foto: John Pavlish