Provedite ovaj vikend u Varaždinu

13041077_1149373391761887_8541974075119975109_o

Sljedeća dva dana Varaždin će obilježiti završetak jednog od najzabavnijih festivala u Hrvatskoj – Špancirfesta! Zadnji vikend ovogodišnjeg izdanja varaždinskog festivala kreativnosti započet će danas, u petak 26. kolovoza, koncertom legendarnog Zvonka Bogdana u Vili Bedeković. Na Kapucinskom trgu nastupit će i popularni bend Pavel, a Kraljevsku zonu zabavljat će energični i uvijek dobro raspoloženi Gustafi. Sve to najbolja je uvertira u koncerte poznatih glazbenih imena koja posjetitelje očekuju na festivalskim pozornicama u subotu i nedjelju.

Pavel

Pavel

Uz koncerte posjetitelje dočekuje i cjelodnevni umjetnički program, radionica Akupunktura grada, čiji je cilj nizom intervencija u javnom prostoru utjecati na kvalitetu života u gradu. Namijenjena je studentima i stručnjacima iz raznih područja, a ove godine traži se idejno rješenje za dvije poznate varaždinske lokacije – bunar na Korzu te parcela ispred Studentskog doma.

Špancirfest (3)

U suradnji s Hrvatskom funk akademijom održat će se dvije glazbene radionice za odrasle. DJ Radionica na rasporedu je u petak, 26. i subotu 27. kolovoza, svaki dan od 10 do 13 sati te od 14 do 17 sati. Radionica Scratchanja održat će se u subotu 27. kolovoza od 10 do 13 sati i od 14 do 17 sati. Prijave za radionice su u tijeku.

Varazdin

Ako je Špancirfest bio prvi i osnovni razlog za posjetiti Varaždin, svakako na svoju ‘to do listu’ dodajte i razgledavanje ovog prekrasnog baroknog grada – Štrossmajerovo šetalište (kompleks Starog grada), Šetalište Vatroslava Jagića, Park Ivana Pavla II, Park za mlade i nezaobilazno Varaždinsko groblje izvanredni su primjeri parkovne arhitekture i neka budu vaš zeleni intermezzo šetnje gradom.

špancirfest post 4

Tijekom razgledavanja predahnite uz gastronomske delicije Varaždina na nekom od gradskih trgova uz varaždinski klipić ili tortu Grofica Marica u istoimenoj kavani, dok vas restoran Santa Maria očekuje s brojnim začinjenim jelima jedne prave varaždinske gozbe.

santa maria naslovna

santa maria 4

santa maria 5

T.R.

Foto: Facebook, TZGV

0