Tips & tricks: Kako biti siguran da će nam dostaviti upravo ono što smo naručili?

Tips & tricks: Kako biti siguran da će nam dostaviti upravo ono što smo naručili?

Od mnogih stvari koje smo u posljednjih nekoliko pandemijskih godina promijenili, jedna je svakako i način na koji kupujemo. Kupovina preko interneta i dostava na kućni prag za mnoge je ljude bila spas tijekom proteklog vremena. Ono na što smo se veoma brzo priviknuli jest komocija koju imamo. Svega nekoliko klikova je dovoljno kako bismo došli do komada odjeće, svakodnevnih namirnica ili gadgeta koji si toliko priželjkujemo. Plus, sve to smo obavili iz udobnosti svog kauča.

Cijeli proces internet kupovine je savršen, sve do trenutka kada ono što je isporučeno možda ipak nije ono što smo zamišljali. Prvenstveno se to odnosi na kupovinu odjeće. I dok s brendovima na koje smo navikli uglavnom ne možemo pogriješiti, kod nekih od kojih prvi puta naručujemo problem može biti veličina.

Ako je predobro da bi bilo istinito, vjerojatno i je

Bez obzira na artikle koje naručujemo, uvijek se dobro ‘raspitati’ o kakvom se webshopu radi. Izvor informacija mogu biti stranice i forumi posvećeni online kupovini i shopovima. Bez brige, za većinu njih zasigurno postoji barem nekoliko redaka informacija koji će vam odmah dati uvid u to je li sigurno nastaviti s kupovinom.

Ono što vrijedi i za većinu stvari u životu, također se može primijeniti i na online kupovinu. Ako zvuči malo predobro, vjerojatno bi bilo bolje zaobići. Ako vam prodavač obećava malo previše za malo premalu cijenu, proizvod koji ćete zaprimiti vjerojatno neće biti ono što ste zamišljali.

Kada je u pitanju kupnja odjevnih predmeta, mjere bi trebale biti imperativ. Pogotovo kada je riječ o brendovima s kojima niste dobro upoznati. Ako postoje detaljne mjere za svaki odjevni predmet, vjerojatno ste u sigurnoj zoni.

Sigurna dostava koja će ‘zaključiti’ iskustvo kupovine

Nakon što ste se odlučili za kupnju, postavlja se pitanje dostave. Kada će paket stići, i hoće li sve proći ‘kao po špagi’, često je ono o čemu razmišljamo. Tu više nismo na području pouzdanog webshopa, već sve ovisi o dostavnoj službi, koja je možda i najvažnija karika u procesu kupovine. Stoga je uvijek dobro imati pouzdanog partnera na ovome polju. Jedan od njih je i GLS, čija se Flex Delivery usluga prilagođava vašim potrebama i životnom ritmu.

Flex Delivery misli na svakog korisnika i osigurava mu dostavu koja je brza, efikasna i sigurna. Ako želite dostavu na drugu adresu ili u drugom vremenskom okviru, sve to nikada nije bilo jednostavnije. Ukoliko niste na adresi, paket možete preusmjeriti tako da dostava bude na drugu adresu, koju god vi odaberete. To također može biti PaketShop ili Paketomat GLS-a, gdje ćete ga sigurno preuzeti kada završite sa svojim dnevnim obavezama. Bez brige, lokacija će sigurno biti negdje u blizini, budući da GLS ima široku mrežu PaketShopova. Čak i ako je promjena dostave u posljednji čas, kontaktom putem telefona sve će biti riješeno u najkraćem mogućem roku.

Isporuka koju ne morate danima planirati

Još jedna pogodnost je svakako i Paketomat. Paket sada možete preuzeti kada god vam odgovara, a on će vas dočekati u Paketomatima raspoređenim na strateške lokacije. Od GLS-a ćete zaprimiti PIN kojim otvarate pretinac u kojem se nalazi vaša pošiljka. Uz to što su postavljeni na više lokacija, ono što je najbolje kod Paketomata je to što su dostupni su od 0 do 24. Samim time više ne morate brinuti kako ćete rasporediti svoje dnevne obaveze, već jednostavno uživati u onome što ste naručili.

Uz sve ove savjete, iskustvo internet kupovine svakako može biti ugodno. Kada spojite pouzdani webshop i vrhunskog dostavnog partnera, proces kupnje bilo kojeg artikla postat će iskustvo kojem ćete se svakako vraćati.

Foto: PR, Unsplash

Preporuka

Zatvori