Sladoled u crnom kornetu osvojio Instagram

Sladoled u crnom kornetu osvojio Instagram

crni-kornet-3

Vijest o crnom sladoledu prošle je godine obišla svijet. Ideja se rodila u New Yorku, a ubrzo se crni sladoled počeo pojavljivati i na drugim mjestima, uključujući i zagrebački Orijent.

crni-kornet-2

Ove godine idemo korak dalje s kornetom koji je već osvojio Instagram i svjetske medije. Radi se o maloj slastičarnici Little Damage u Los Angelesu koja se specijalizirala za crne kornete, ali i crni sladoled. Za razliku od onog njujorškog kojem je glavni sastojak pepeo karbonizirane ljuske kokosa, ovdje se koristi kombinacija badema i aktivnog ugljena, a aktivni ugljen je zaslužan i za crnu kao noć boju korneta. S obzirom na crni ‘charcoal latte’, izgleda da je ovaj sastojak trenutno vrlo trendi.

crni-kornet-5

Crni sladoled nametnuo kao savršena opozicija šarenoj hrani inspiriranoj jednorozima koja od zime ne prestaje predstavljati nove inačice, makar i njega možete ukrasiti dodacima u obliku slatkih raznobojnih mrvica, cornflakesa i slično, kao i naručiti druge okuse zanimljivih naziva – Unicorn Tears, Mango Sticky Rice i Chocolate Dip Cherry.

crni-kornet-1

Instagram je naravno poludio za novom fotogeničnom inovacijom, slastičarnica u roku 3 mjeseca od otvaranja ima preko 150 tisuća followera na profilu, dok mediji crnu kreaciju nazivaju “savršenim sladoledom za vašu mračnu dušu”. To je možda malo pretjerano, ali slažemo se da bi sladoled bilo zanimljivo isprobati.

crni-kornet-4

Foto: @little.damage Instagram

Učitati još
Zatvori