Želimo isprobati ovaj crni sladoled

crnisladoled6

Vijesti o nebičnim gastro novostima i ludim eksperimentima s bojama, okusima i teksturama uglavnom stižu iz New Yorka. Pa tako i ovog puta.

Nakon BruffinaMacaronuta, bagel peciva u duginim bojama itd., o kojima se pričalo daleko van granica SAD-a, slastičarnica Morgenstern’s Finest Ice Cream lansirala je potpuno crni sladoled i osvojila društvene mreže. Prvo kad pomislite na crnu hranu, pada vam na pamet crno sipino bojilo, zar ne? No, crnu boju ovom sladoledu daje pepeo od kokosa, odnosno njegove karbonizirane ljuske. Poput aktivnog ugljena, i sastojci sladoleda pod nazivom Coconut Ash navodno igraju ulogu u detoksikaciji organizma, ali zasigurno ne preveliku jer ipak se tu radi o desertu.

crnisladoled1

Na kraju krajeva, zdravlje nije bilo ni cilj u izradi sladoleda crnog kao noć već stvoriti nešto posebno. Kreiran od kokosovog mlijeka, kokosovog vrhnja, kokosovih listića i kokosovog pepela ima okus po – pogađate – kokosu. I cijela usta će obojati u crno što mu daje dodatnu dimenziju zabave ako ste tip osobe koja u slastičarnici izabere najneobičniji mogući okus sladoleda samo da bi probala nešto novo.

crnisladoled3

crnisladoled2

crnisladoled4

crnisladoled5

Foto: @morgensternsnyc

Komentari