Tri sirova cheesecakea za prste polizati

Tri sirova cheesecakea za prste polizati

sirovi cheesecake

@ourholistickitchen

Dolaze vrućine, ali kolača se ne želimo odreći. Zato sve više težimo izbjegavanju pećnice, tražimo voćne, svježe okuse, a sirove torte i kolači kao stvoreni su za to. Među omiljenima svakako je raw cheesecake – svi ga obožavaju!

Riječ ‘cheesecake’ ovdje se koristi uvjetno jer kolač ne sadrži sir. Umjesto njega glavni su sastojak orašasti plodovi, najčešće indijski oraščići. Kada se smiksaju oni dobivaju glatku strukturu, poput kremastog sira, a kad zažmirite na jedno oko i okus je sličan.

Ono što je super kod sirovog cheesecakea je da s jednom bazom možete proizvesti najrazličitije kreacije. Donji sloj uvijek mogu biti orašidi i datulje, a nadjev kombinacija indijskih oraščića i kojih god dodataka poželite. Maline, borovnice, mango, citrusi, dodatak kokosa, bademovi listići… Sve to dolazi u obzir – slobodno se igrajte.

Donosimo tri ideje za prste polizati.

Sirovi cheesecake s malinom

sirovi cheesecake

@goodfoodgoddess

Podlogu koju inače čine keksi sada ćete napraviti od badema i datulja, indijski oraščići i kakao maslac glume kremu od sira, a sve ćete zaokružiti kiselkasto-slatkastom kremom od malina – mljac! Recept je ovdje.

Sirovi cheesecake s kokosom

sirovi cheesecake

@ourholistickitchen

Ovaj recept kao bazu ima granolu s heljdom i kakaom, krema se radi s kokosovim jogurtom i maslacem, uz dodatak malina. Recept je ovdje.

Sirovi cheesecake s mangom

sirovi cheesecake

@downshiftology

Zadnji kolač kao donji sloj ima kombinaciju oraha makadamija i pekana, krema je od indijskih oraščića i kokosa, a preljev od manga. Recept pronađite ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori