Ružičasti raw cheesecake – ovu tortu morate probati

Ne samo da je vizualno privlačna, ova je torta i iznimno fina. I iako ste vjerojatno vjerni svim mogućim varijantama cheesecakea s pravim sirom, nećete se razočarati odlučite li isprobati sirovu kombinaciju.

Kao što znate, raw torte bez rafiniranog šećera čak bi mogle glumiti zdravi slatkiš, ako takvo nešto postoji. No iako ni u njima ne smijemo pretjerivati, ovoj varijanti sirovog cheesecakea s malinama teško ćete odoljeti. Podlogu koju inače čine keksi sada ćete napraviti od badema i datulja, indijski oraščići i kakao maslac glume kremu od sira, a sve ćete zaokružiti kiselkasto-slatkastom kremom od malina – mljac!

Donosimo jedan primjer, ali blogovi su prepuni varijacija na temu ako želite iskombinirati nešto svoje.

Za podlogu:
200 g badema
180 g datulja bez koštica (prethodno preko noći namočenih u vodi)
1 žličica ekstrakta vanilije

Za kremu:
300 g indijskih oraščića (prethodno preko noći namočenih u vodi)
60 g otopljenog kakao maslaca
60 ml javorovog sirupa (ovisno o ukusu dodajte još)
150 g malina

U blenderu izmiksajte bademe, namočene datulje i vaniliju. Bazu rasporedite u kalup za tortu.

Za bijelu ‘cheesecake’ kremu u blenderu smiksajte indijske oraščiće, kakao maslac i javorov sirup. Kada krema postane sasvim glatka jednu polovicu ulijte u kalup, a kalup premjestite u zamrzivač da se prva dva sloja dobro stisnu. Drugoj polovici u blenderu dodajte maline i nastavite miksati dok ne dobijete ružičastu smjesu. Izvadite tortu iz zamrzivača, dodajte joj posljednji sloj i sve skupa ostavite u frižideru preko noći. Prije posluživanja ukrasite s malinama i listićima badema (po želji).

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori