Najslađa predstavnica svoje vrste- ‘fluffy’ maca Mirabeau

Sibirska mačka je jedna od najpopularnijih vrsta u Rusiji odakle i vuku korijene, kako iz imena možete i zaključiti. Nastale su križanjem sibirske domaće mačke i ukrajinske divlje mace. U Europu su stigle osamdesetih godina kada su prvi mačići prevezeni iz St. Petersburga i brzo su stekle popularnost među svim ljubiteljima mačaka. Snažne i nježne, otvorene prema ljudima i jako razigrane – tako bi se ukratko mogle opisati.

Upoznajte Mirabeau, najfluffy mezimicu s Instagrama koja se krije iza profila @mirabeau.the.siberian, a po čemu se razlikuje od ostalih maca ove vrste doznajte u nastavku.

Malo drugačija sibirska mačka

Mirabeau je mezimica koja će vam jednim detaljem odmah privući pažnju. Iako su sve predstavnice ove vrste lako prepoznatljive  po raskošnom, mekom krznu – ova sibirska mačka ima neobičnu oznaku, narančastu mrlju na nosiću. Neodoljive plave oči tako joj u kontrastu sa sivim krznom još više dolaze do izražaja. Bujno krzno asocira na hladni sjever odakle i potječu, no ispod njega krije se meko umiljato srce. Ako se pitate kakve su karakterom, jer mace su zaista osebujne životinje i svaka pasmina nosi neke druge crte i karakteristike, sibirska mačka idealan je ljubimac za samce , ali i obitelji.

Kućni ljubimac uz kojeg zabave ne nedostaje

Ove mace imaju zadivljujuće skakačke sposobnosti, a s obzirom na to da su poslušne, lako ćete ih dresirati i često se kaže da ustvari imaju ‘pseći karakter’. Tihe su, no vole presti i za razliku od ostalih mačaka umiljavaju se zvukovima sličnim cvrkutu, stoga će vas motivirati da s njima i sami razgovarate. Zanimljivo je spomenuti da je sibirska mačka proglašena nacionalnom mačkom Rusije. Pa ćete ih tako često vidjeti u domovima ruskih oligarha i aristokracije jer se smatra znakom prestiža.

 

 

Foto: Instagram (@mirabeau.the.siberian)

0