Vožnja koju želimo isprobati: Adrenalinsko sanjkanje na Rogli
Vožnja koju želimo isprobati: Adrenalinsko sanjkanje na Rogli

Vožnja koju želimo isprobati:
Adrenalinsko sanjkanje na Rogli

Nakon blagdanskih druženja, mnogi željno iščekuju pahulje snijega kako bi se uputili na poznata skijališta i kako bi makar nakratko pobjegli iz svojih toplih domova i prepustili se adrenalinu spuštajući se niz snježne padine. Ako ste jedni od onih koji žude za tim da se barem nakratko maknu iz gradske vreve i uživaju u snijegu, onda znate da u regiji postoji velika ponuda skijališta.

Zaputite se u Sloveniju

Gledajući susjedne zemlje, Slovenija svakako spada u najrazvijeniju skijašku destinaciju u regiji. Uistinu je mnoštvo mjesta gdje se možete zaputiti bilo na vikend ili nekoliko dana skijanja i svoj godišnji provesti u čarobnom ambijentu. Rogla, Cerkno te Kranjska Gora svakako su najpoznatije destinacije u Sloveniji.

Rogla

Ako ste ipak jedni od onih koji vole snijeg, ali ne znaju skijati, na par stotina metara od Pot med krošnjami smjestilo se genijalno skijalište i sanjkalište na Rogli. Rogla je izvrsna resort i spa destinacija koja privlači turiste tijekom cijele godine, no zimi je idealno mjesto za obiteljski odmor. Ovdje možete pronaći sve vrste aktivnosti kako za djecu tako i za odrasle. Skijanje, snowboarding, trčanje po snijegu, poligoni za skijanje i bordanje, škola za početnike, kutak za djecu, sanjkalište i još mnogo drugih aktivnosti nalazi se na Rogli.

Adrenalinsko sanjkanje na sanjkalištu Zlodejevo

Adrenalinska staza – sanjkalište Zlodejevo dugačka je 1360 metara, a vožnja sanjkama duž vijugave staze okružene zimskom idilom i snježnom šumom sigurno će vam pružiti adrenalinski doživljaj. No ne trebate se bojati jer saonice su upotpunosti osigurane. Imaju po dva sjedala i polugu za kontrolu brzine tako samostalno možete odrediti kojom ćete se brzinom spustiti. Na kraju staze nalazi se žičara koja će vas sa saonicama odvesti natrag do vrha.

Fun park

Ako ste željni nešto drugačijeg iskustva od skijanja, posjetite Fun park. Riječ je o poligonu za daskanje na snijegu i freestyle skijaše. Savršena aktivnost koja će vam priuštiti pravi zimski adrenalinski doživljaj.

Biciklistička staza

Za one koji tragaju ipak za nešto manje adrenalinskim aktivnostima, ovdje se možete opustiti u vožnji biciklom. Možete borati jedno od šest uređenih staza, koje su prilagođene ovisno o znanju, iskustvu, fizičkoj spremnosti i kondiciji. A ako se želite po prvi put okušati u brdskim biciklizmom, u pomoć će vam priskočiti iskusni instruktori.

Rogla je uistinu vrhunska destinacija za sve ljubitelje zimskih aktivnosti, ali i one željne odmora. Naime nakon cjelodnevnog boravka na snijegu, odmoriti možete u hotelima koji se nalaze u sklopu resorta. Osim toga, da biste imali dovoljno energije za adrenalinske aktivnosti, posjetite restorane u kojima možete kušati tradicionalnu slovensku hranu.

Foto: Instagram (@iwaiva), Unsplah, Pexels

Učitati još
Zatvori