Počinje sezona roštiljanja – donosimo savjete za proljetna druženja s prijateljima
Počinje sezona roštiljanja – donosimo savjete za proljetna druženja s prijateljima

Počinje sezona roštiljanja – donosimo savjete za proljetna druženja s prijateljima

Lijepi dani polako nam stižu, a samim time imamo i razne planove kako ćemo iskoristiti toplije i sunčanije vrijeme. Neki će otići na putovanje kako bi se nakratko odmorili od svakodnevnih obaveza, neki će isplanirati obiteljski izlet, a neki s prijateljima uživati uz roštilju. Lijepo vrijeme zove na druženje u dvorištu kada uz miris roštilja, hladna pića zajedno prepričavamo zanimljive zgodne i nezgode.

Nema boljeg od druženja uz roštilj za produženi vikend

Druženja su to u kojima uživamo i koja nas zbližavaju. Nema ničeg boljeg od tople hrane čiji miris i okus mami. Tradicionalni uskršnji ručak svakako uključuje francusku salatu, kuhana jaja, mladi luk i rotkvice te dobro pripremljeno meso – stoga treba pripaziti da nam ne zagori. Što se zna događati. Uživljeni u razgovore i priče, dobru glazbu u pozadini, upijajući tople zrake sunca nerijetko se događa da zaboravimo da smo ostavili meso peći. U žaru rasprave i svim tom smijehu ne primijetimo žar na roštilju. Plamen može u trenutku buknuti pa ćemo umjesto finih pilećih štapića i pljeskavica na tanjuru dobiti prepečeno meso. A što je gore od toga? Vatra koju je prouzročila nepažnja.

U trenu oka zabavno druženje može se pretvoriti u kaos. Često se u takvim situacijama uspaničimo i ne znamo što bismo prvo trebali učiniti. Broj 193 svakako bi vam trebao biti prvi na pameti. No dok čekate stručnu pomoć, postoje stvari koje možete i sami učiniti. Iako se požar baš svakome može dogoditi, preventivne mjere mogu učiniti veliku razliku, a pravovremena reakcija i prava oprema nadohvat ruke mogu spasiti ljudsko zdravlje i živote, te spriječiti veće štete na našoj, ali i imovini naših susjeda.

Ne želimo da trebate koristiti naš proizvod. Ali želimo da vam je pri ruci.

Sigurno ste posljednjih nekoliko tjedana na ulicama grada primijetili jarko crvene plakate s porukom: „Ne želimo da trebate koristiti naš proizvod. Ali želimo da vam je pri ruci.” i pitali se o čemu je ovdje riječ i kakav je to proizvod koji ne bismo voljeli koristiti. Ako malo dublje razmišljate – nema boljeg opisa od ovog kako bi opisao upravo ono što nam je potrebnu u trenutku kada naš roštilj postane jedan veliki plamen vatre.

Kako bi svakom kućanstvu omogućio učinkovito gašenje početnih požara, tvrtka Pastor predstavila je Home Protect, vatrozaštitni set sastavljen od vatrogasnog aparata F2 i kvalitetne protupožarne deke. Set je cjenovno pristupačan, jednostavan za korištenje, te se lako može smjestiti u svaki interijer, bilo na vidljivo mjesto ili u lako dostupni ormar.

Jak na djelu

Aparat F2 jednostavno se pokreće u samo tri koraka i jednostavan je za upotrebu čak i onima koji se prvi put susreću s vatrogasnim aparatom, baš kao i protupožarna deka koja je namijenjena tome da spriječi dotok kisika i tako onemogući daljnje gorenje. U trenutku kad smo se baš zapričali s prijateljima i bili jaki na riječima o prošlotjednom fenomenalnom izlasku, vatra nam nije išla na ruku. No zato trebamo biti spremni za nepredvidive situacije i imati pri ruci sve potrebno kako bismo spasili barem livadu i dvorište u kojem ćemo sljedeći put roštilj pripremati malo opreznije.

Poziv koji se ne odbija

Priča o tvrtki Pastor počinje prije simboličkih 93 godine, s njezinim utemeljiteljem Srećkom Pastorom. Povodom rebrandinga, Pastor je organizirao druženje u krugu tvornice u kojoj se aparati i proizvode. Imali smo prilike prošetati hodnicima i prostorijama te dobiti uvid u cijeli proces izrade aparata koji život znače.

Kreiranje vatrozaštitnog seta Home Protect rezultat je nove strategije i temeljitog rebrandinga tvrtke koji je mnogo više od dizajnerskog makeovera. Kako bi pomogli spriječiti veće štete, Pastorova je misija postati dijelom svakog kućanstva, stoga su pomno razmišljali o jednostavnosti uporabe, aparati su praktični, vizualno privlačni od uobičajenih teških i velikih aparata. Također, tvrtka namjerava otvoriti i nove kanale kako bi sustavno radila na prevenciji šteta od požara i edukaciji građana.

Važna je edukacija

Edukaciji smo imali prilike prisustvovati i mi na Pastor partnerskom partyju. Spremni i obučeni vatrogasci su nam demonstrirali kako u određenim situacijama postupiti ako nas zadesi požar. Spretno su i uspješno ugasili vatru te pokazali kako je Home Protect uistinu jak na djelima. Jednostavan, funkcionalan i malen na brz način ugasi vatru u nastajanju. Stoga kada radimo s vatrom uvijek treba biti na oprezu i ugasiti je čim prije kako ne bi prouzročila još veće štete.

Nakon pokaznih vježbi svi smo zasluženo uživali u odličnoj street food hrani i hladnim pićima ugasili žeđ. Dok je bend All stars hitovima ‘zapalio’ atmosferu.

Iako iz tvrtke Pastor poručuju da ne žele da se itko nađe u situaciji kada će mu Home Protect hitno zatrebati, također ističu da je riječ o preventivnoj mjeri koja može spasiti živote i imovinu.

Foto: iStock, Unsplash, Martina Movrić

Učitati još
Zatvori