Imate uspomenu na Ribnjak? Šaljite svoje priče i postanite dio monografije 
Imate uspomenu na Ribnjak? Šaljite svoje priče i postanite dio monografije 

Imate uspomenu na Ribnjak? Šaljite svoje
priče i postanite dio monografije 

Jedan od najljepših i najživopisnijih zagrebačkih parkova, par Ribnjak, u samo svoje srce prije 70. godina smjestio je Centar mladih Ribnjak. Upravo povodom tog jubilejnog rođendana radit će se monografija Centra “Pričaj mi o Ribnjaku”. Svi mi koji smo odrastali imamo priča i uspomena s Ribnjaka, a sada one mogu postati dio povijesti.

Monografija “Pričaj mi o ribnjaku” 

U rujnu ove godine Centar mladih Ribnjak, smješten u najljepšem zagrebačkom parku – slavi 70. rođendan! Počevši kao mliječni restoran za djecu u danima nakon 2.svjetskog rata, pa komunalnom izgradnjom prvog pionirskog doma 1953. te njegovom velikom adaptacijom 1979. u zgradu kakvu poznajemo danas – punih 7 desetljeća ova ustanova je bez prekida uspjela provoditi kulturne i umjetničke programe u zajednici.

Povodom ovako velike i značajne obljetnice Centar mladih ribnjak radi monografiju Centra “Pričaj mi o Ribnjaku” i za to im je potrebna vaša pomoć. Pridružite akciji prikupljanja uspomena. Pišite, lijepite fotografije, označite prijatelje koji bi također mogli pomoći.

Organizirana druženja

Organizirana su i tri druženja u prizemlju Centra mladih Ribnjak, pod nazivom Pričaj mi o Ribnjaku uz kavu gdje ćete moći s ekipom iz Centra podijeliti sve vaše zgode (ili možda nezgode), sjećanja i uspomene koje ste doživjeli u samom parku, ali i u Centru mladih Ribnjak (neki ga se vjerojatno još sjećaju kao Pionirskog doma Marko Orešković). Dođite na razgovor uz kavu u prizemlju Centra mladih Ribnjak:

1.3. – 17:30
11.3. – 11:00
20.3. – 17:30

Akcija se provodi u suradnji s Platformom Upgrade u sklopu prigrama Umjestnost i kultura u zajednici, uz podršku Grada Zagreba. Za više informacija pišite i pitajte na [email protected]

Foto: PR

Učitati još
Zatvori