I vi imate priliku osvojiti sunčanu elektranu za ljepšu budućnost planete!

I vi imate priliku osvojiti sunčanu elektranu
za ljepšu budućnost planete!

Kao održiva banka, RBA želi smanjiti svoj ugljični otisak i biti predvodnik inicijativa koje pozitivno utječu na okoliš. Upravo zato u tjednu posvećenom planetu Zemlji podržali su dva velika projekta čiji su aktivni partneri – CO2mpensating by Planting u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske i tvrtke HEARTH te Na sunčanoj strani Zelene energetske zadruge s prilikom osvajanja besplatne sunčane elektrane

Fokus na obnovljivu energiju i prestanak financiranja investicija povezanih s ugljenom

RBA želi postati banka lider održivog razvoja i inicijativa te doprinijeti dekarbonizaciji i gospodarstva i naših života. Upravo zato su u ovoj godini donijeli odluku o prestanku financiranja investicija koje su povezane s ugljenom. Također, njihovom inicijativom Yellow goes Green aktivno podržavaju klijente u zelenim investicijama, a kolege educiraju kako biti održiv na svom radnom mjestu. “Kada je ekologija pitanje, RBA ima jasan odgovor – danas biti odgovorna banka za održivo i bolje sutra. Od sada su u našem fokusu one inicijative koje integriraju i ekonomiju i ekologiju”, potvrđuje Liana Keserić, predsjednica Uprave.

CObrišemo da svi lakše dišemo

Izračunali su da je direktna emisija CO2  od njihovog poslovanja prošle godine iznosila 303 tone. Pa su čvrsto odlučili da moraju djelovati. Kako? Sadnjom stabala! Prosječno odraslo stablo godišnje smanji udio COza otprilike 25 kilograma. Zato su postali dio ekološkog projekta CO2mpensating by Planting u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske, tvrtke HEARTH i Hrvatskih šuma. Kroz volonterske akcije, planiraju samo ove godine posaditi 2 000 stabala. 

RBA želi biti na sunčanoj strani

Sa Zelenom energetskom zadrugom, jednom od vodećih organizacija za promociju obnovljivih izvora energije provode projekt “Na sunčanoj strani”. U sklopu njega danas je otvoren nagradni natječaj “2030. JE DANAS” u kojem građani imaju priliku osvojiti besplatnu sunčanu elektranu snage do 3 kW za opskrbu svoga doma električnom energijom iz Sunca. Cilj natječaja je potaknuti građane na promišljanje o vlastitim energetskim navikama i njihovom utjecaju na ugljične emisije.

Je li to sve? Nikako! U videu u nastavku pogledajte koje sve projekte podržavaju te što sve kao banka čine da bi Zemlju ostavili zelenijom, zdravijom i boljom. Jer, održivost nema alternativu.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori