Idilične uvale na Hvaru u kojima ćete se željeti okupati ovog ljeta

Idilične uvale na Hvaru u kojima ćete se
željeti okupati ovog ljeta

Hvar je nebrojeno puta proglašavan najljepšim otokom u Europi i jednim od najljepših na svijetu. Zahvaljujući blagoj klimi, ugodnim ljetima, čistim plavim morem, prekrasnim plažama, noćnom životu i vrhunskoj gastronomiji već godina,a privlači turiste iz svih krajeva svijeta. Naš najsunčaniji otok uistinu je jedinstven i nudi sve što je potrebno za savršeni ljetni odmor. Nekoliko razloga zašto biste ga trebali posjetiti barem jednom u životu izdvojili smo ovdje.

Njegove divne uvale i plaže jedan su od tih razloga zašto mnogi obožavaju ljeto na Hvaru. A ne samo jednu idiličnu uvalu, već njih dvije pronaći ćete u naselju Zaraće.

Pitoreskno selo sa šljunčanim žalima

Zaraće se smjestilo u kamenoj hridi na južnoj strani otoka. Od grada Hvara udaljeno je 6 km. Podno malog, pitoresknog sela nalaze se dvije duboke uvale sa šljunčanim žalima – jedna okrenuta prema istoku nazvana Velo Zaraće i druga okrenuta prema zapadu nazvana Malo Zaraće. Šljunčane plaže zatvaraju impresivne kamene hridine, a osim kupačima, Zaraće je zanimljivo i svim ljubiteljima podmorja.

Naselje ima nekoliko restorana gdje možete nešto pojesti, popiti kavu i jednostavno uživati. Smještaj možete pronaći divnim kamenim kućama, poput Ville Here. Smještena na uzvisini ne samo da nadgleda morsku pučinu, već ima i svoj bazen skriven od svijeta. Idealna slika za potpuno opuštanje! A kad vam je dosta mira i samoće, Stari Grad i Hvar su gotovo nadohvat ruke.

Ukoliko ste ovog ljeta na Hvaru, a još niste posjetili Zaraće, sad vam je prava prilika! U nastavku smo izvojili još nekoliko fotografija s Instagrama da vidite što vas čeka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Croatia Right Now (@visitcroatiarightnow)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nadija G. (@nykrah)

Foto: Instagram (naslovna: @thenomad.life, @turquoiselove9)

Učitati još
Zatvori