Gdje za vikend: Jedna od najljepših istarskih vinarija ponovno je otvorena za degustacije

Gdje za vikend: Jedna od najljepših istarskih vinarija ponovno je otvorena za degustacije

Istra je u svako doba godine odlična ideja za vikend izlet, pogotovo u proljeće kad se sve zazeleni i procvjeta. Predivan krajolik, najbolji hoteli, vrhunska hrana i vino samo su neki od razloga koji će vam biti dovoljni da upravo Istru odaberete kao destinaciju za proljetni izlet. Od gradova u unutrašnjosti do onih na obali, sjednite u auto i krenite u istraživanje – predivni vidici i pogledi na beskrajno zelenilo i vinograde ostavit će vas bez daha. 

Vinarija Kabola – super destinacija za vikend getaway

Lokacija kod koje se svakako vrijedi zaustaviti je vinarija Kabola kod Momjana koju su odavno otkrili ljubitelji sjajnih vina i tradicijske arhitekture savršeno uklopljene u prekrasnu prirodu. Vinska priča u obitelji Markežić i vinarije Kabola počela je svoju radnju još daleke 1891. godine sa Momjanskim Muškatom. Od tada pa do danas vinarija je oblikovala vlastiti prepoznatljivi stil pod brendom Kabola, što je zapravo i nadimak obitelji.

Smješteno na pitoresknom brdu, okruženo vinogradima, ovo kameno, tradicionalno istarsko zdanje donosi romantičan ugođaj te vrhunski vinski i gastronomski doživljaj za nepce. Uz to, Kabola je nedavno osvojila prestižnu međunarodnu nagradu Travel&Hospitality Award u kategoriji Destinacija godine, koju svake godine dodjeljuje neovisni žiri sastavljen od ljubitelja putovanja, blogera, influencera i turističkih stručnjaka, što je samo po sebi dovoljna pozivnica da ju posjetite ovog proljeća.

Uživajte u degustaciji koja će vas uvesti u svijet vina

Još jedna dobra vijest je i to što je s popuštanjem epidemioloških mjera vinarija ponovno otvorena za degustacije. Uživajte u prekrasnim krajolicima vinarije, saznajte sve o njenoj povijesti i kako se proizvodi vino te na kraju, uživajte u degustaciji uz najfinije istarske delicije. Možete birati između 4 ponuđene degustacije koje će vas, uz stručno vodstvo, uvesti u svijet vina.

Vinarija je otvorena od ponedjeljka do subote od 10 do 17:30 sati.

Foto: arhiva Kabola

Preporuka

Zatvori