Vikend izlet: Bazeni, vodeni parkovi i terme na sat vremena od Zagreba
Vikend izlet: Bazeni, vodeni parkovi i terme na sat vremena od Zagreba

Vikend izlet: Bazeni, vodeni parkovi i
terme na sat vremena od Zagreba

Godišnji odmori u punom su jeku, plaže su pune, a dani topli. Topli dani su i na kontinentu, a ako ste se vratili s odmora, tek idete ili ovo ljeto ne idete na more, unutrašnjost Hrvatske nudi svoju rivijeru, onu termalnu i zabavne vodene parkove na kojima se možete ohladiti i zabaviti. Sve na sat vremena od Zagreba, donosimo vam listu najboljih vodenih parkova i bazena stvorenih za vikend izlet, opuštanje s prijateljicama i dostojnu alternativu za more.

Terme Tuhelj

40-ak kilometara od Zagreba, Terme Tuhelj jedno su od najatraktivnijih centara Zagorja. Adrenalinski park s ljekovitom termalnom vodom, zabavnim toboganima, adrenalinski tobogan duljine 120 metara i cocktail bar u vodi samo su neki od sadržaja koje nude. Osim vodene zabave, u Tuhelju možete provesti cijeli vikend jer centar nudi mnoštvo sadržaja, od sportskih terena do wellness i spa tretmana.

Vodeni park Aquae Vivae, Krapinske toplice

U sklopu poznatog lječilišta Krapinske toplice, nalazi se jedan od najvećih hrvatskih vodenih parkova. Vodeni park Aquae Vivae zabava je za sve generacije. Kombinirani unutarnje-vanjski bazeni s divljom rijekom, toboganom i valovima odlična su ideja za vikend izlet s djecom. Poseban je doživljaj bazen za ronjenje, dubine 4 i pol metra.

Aquapark Adamovec

Samo 25 kilometara od Zagreba, Aquapark Adamovec najviše privlači obitelji s djecom. 15.000 m2 atraktivnih unutarnjih i vanjskih bazena zabavit će vas cijeli dan. Tu su također i saune i masaže. A kada ogladnite ili ožednite, uvijek je otvoren restoran i bar u sklopu parka.

Terme Sveti Martin i MartiLandia

U srcu Međimurja, oni željni vodene zabave moraju svratiti u MartiLandiju i terme Sveti Martin. U ovom vodenom parku s 2.600 m2 vodenih površina, toboganima od kojih su najpoznatiji “brzi kamikaza” i “spin bowl”, vodenim igralištem i maskotom jelenom Martijem vaši najmlađi nezaboravno će se zabaviti. Terme Sveti Martin nude i brojne wellness i spa tretmane te punktove s hranom i pićem pa je odličan izbor za vikend izlet za sve uzraste.

Termalni park Aqualuna i Terme Olimia

S druge strane granice iz Zagorja svratite u veliki vodeni park Aqualuna. Adrenalinski tobogani, Aqua Jungle vodene atrakcije za djecu, veliki bazen s valovima, odlična atmosfera i gourmet hot spotovi zabavit će vas cijeli vikend. Pravi ljetni hit je i njihov homemade sladoled kojeg ćete jesti dok se bućkate. Svi otvoreni bazeni u parku su otvoreni do kraja rujna, tako da iskoristite ljeto dok možete.

Terme Olimia nude i razne wellness i spa tretmane za odrasle. Ako se pak odlučite za cijeli vikend u Sloveniji, možete iz sobe skočiti direktno u bazen.

Terme Čatež

Susjedna Slovenija također nudi odlične ideje za kratki izlet. Jedna od slovenskih termi i aqua parkova u blizini je poznati Čatež. Umjetni valovi, tobogani i veliki gusarski otok zabaviti će i velike i male. Ako ostanete do večeri, nekoliko puta mjesečno održava se i “Piknik Cinema” na kojem možete gledati nove i stare filmove na dekici, pod zvijezdama.

Foto: Instagram (@terme_olimia, @aquaevivae)

Učitati još
Zatvori