Sveta dolina koja krije tajne Inka savršeno je mjesto za pustolovinu

@saltinourhair

Popularno turističko odredište do Machu Picchua, Sveta dolina (Sacred Valley) je bujna zelena dolina udaljena samo 15km sjeverno od Kuska. Koristio ju je narod Inka jer je bila cijenjeno mjesto zbog svog bogatog poljoprivrednog zemljišta.

Ostaci kulture Inka sada su razasuti cijelom dolinom, a zemljište odiše peruanskom kulturom i energijom zahvaljujući brojnim autentičnim selima i gradovima koji naseljavaju regiju.

@saltinourhair

Bogata povijest i kultura doline čine je jednim od omiljenih mjesta u Peruu. To je također sjajno mjesto za aklimatizaciju na nadmorskoj visini u Cuscu s obzirom da se Sveta dolina smanjuje i pruža turistima vrijeme potrebno za prilagodbu. Dakle, ako razmišljate o posjetu Peruu, tada bi se Sveta dolina definitivno trebala naći na vašem popisu mjesta koja treba posjetiti.

@smwysel

Grad Pisa, koji je utemeljio španjolski konkvistador – Viceroy Toledo, izgrađen je nad izvornim naseljem Inka. Smješten u neposrednoj blizini Cusca i središte je trgovine. Pisa tržnica je prepuna lokalnih proizvoda i širokog asortimana lokalno proizvedenih umjetnina i zanatskih proizvoda i savršeno je mjesto za shopping. Ostaci drevnih gradova Inka koji se nalaze samo 20 minuta vožnje od samog grada, fantastične su kvalitete i vrijedi ih posjetiti. Vidjet ćete vojne, poljoprivredne i vjerske građevine, koje su sve rasprostranjene u jednom velikom kompleksu.

@vivii.mariano

Amfiteatar Morayja – jedna od najljepših znamenitosti Perua

Ostaci Inka Morayja jedna su od najzanimljivijih i najljepših ruševina u Peruu. Zamišljen kao iskopani amfiteatar, znanstvenici su i dalje zbunjeni onim za što se mjesto zapravo koristi.

Najnovija teorija je da su ga Inke koristili kao svojevrsni ispitni laboratorij na usjeve.

U blizini ruševina Moraja nalazi se grad Maras. Grad je poznat po lokalnim jezerima iz kojih se vadi sol, a upravo je ta sol u upotrebi još od razdoblja Inka.

Staklene sobe koje vise s litica

Možda najzanimljiviji hotel na svijetu, pronaći ćete upravo u Svetoj dolini. Riječ je o malim staklenim sobama koje vise s litica. Ako volite kampirati pod zvijezdama, svidjet će vam se pogled i jedinstven osjećaj..

Međutim, ako se borite s visinama, ovo možda nije najbolja opcija.

@proximaparada.pe

Prelijepi gradić – Ollantaytambo

Ollantaytambo je prelijepi gradić smješten na rubu Svete doline. Lijepe ulice i slikoviti kafići čine ovo mjesto popularnim odredištem među turistima.

Grad je vjerojatno najbolji primjer arhitekture i dizajniranja Inka. Svakako se zaustavite u kafiću Hearts kako biste uživali u lijepoj kavi i užini, a zatim posjetite Muzej čokolade.

Ruševine Inka smještene u Ollantaytambo apsolutno su sjajne i pružaju neke od najboljih kamenih zdanja izvan Machu Picchua. Hram i tvrđava koji se koriste kao kraljevska rezidencija izuzetno su kvalitetni i trebali bi se nalaziti na popisu svih mjesta koja treba posjetiti u dolini.

@fernandafehring

Foto: Instagram

0