Europska skijališta na kojima će ove zime biti najbolja après-ski zabava
Europska skijališta na kojima će ove zime biti najbolja après-ski zabava

Europska skijališta na kojima će ove zime
biti najbolja après-ski zabava

Za mnoge fanove skijanja, sastavni dio svakog dana na skijalištu uključuje i nezaobilaznu zabavu nakon akcije na planini. Neka popularna skijališta imaju restorane i barove uz stazu, dok ih je većina ipak smještena na samom dnu staze. Nakon zadnjeg spusta u danu, za većinu je pravilo sjesti i ugrijati se uz koje piće, zalogajčić, glazbu i dobro društvo. Dok su za neke odmor u hotelu, topla kupka, sauna i večera najbolji način odmora i pripreme za novi dan, za druge pak opuštena druženja nakon skijanja često prerastaju u najbolje zabave u godini. Donosimo nekoliko europskih skijališta koja garantiraju nezaboravnu après-ski avanturu tijekom cijele skijaške sezone.

skijališta
skijališta

Val Thorens

Destinacija koja je gotovo jednako poznata po besprijekornim skijalištima i genijalnim barovima, restoranima i noćnim klubovima, francuski je skijaški resort Val Thorens. Bijele padine danju pružaju nezaboravna iskustva na snijegu, dok se i noći jednako dugo pamte. Klubovi dovode najveća svjetska DJ imena, a zabava traje do ranih jutarnjih sati.

skijališta
skijalista

Val d’Isere

Još jedan skijaški resort u francuskim Alpama koji nudi vrhunsku zabavu je Val d’Isere. Nalazi se blizu granice s Italijom, a okuplja skijaške entuzijaste iz cijelog svijeta. Val d’Isere već u 16 sati započinje s razuzdanim zabavama, dok barovi, restorani i klubovi imaju saksofoniste, plesačice i pjevače koji zabavljaju goste tijekom dana i noći. Za dnevnu zabavu najpopulrnije su grijane terase barova, a neka od najpoznatijih, već kutnih odredišta za après-ski zabavu su Cocorino, Dick’s Tea Bar, Banane i B’Bar Val d’Isère.

Livigno

Skijaško središte Livigno prostire se na visini od 1816 do 3000 metara nadmorske visine, a ima više od 115 km skijaških staza. Uz odlične skijaške uvjete, Livigno nudi i bogat izbor aktivnosti i aprés-ski zabava.

St. Moritz

St. Moritz je jedna od najpopularnijih švicarskih, europskih, ali i svjetskih skijaških destinacija. Čak je proglašen najboljim skijalištem na svijetu za 2022. godinu prema izboru čitatelja Condé Nast Travelera. Osim po luksuznim hotelima, poznat je i po brojnim raznovrsnim zimskim sportovima, poput pola i kriketa na ledu, curlinga, golfa, boba i mnogih drugih. Švicarsko skijalište luksuzom i ekskluzivom privlači mnoge turiste i znatiželjnike, no prvenstveno ljude koji od zimskog odmora očekuju samo najbolje. Barovi s terasama za sunčanje, poznati lounge barovi, luksuzni lokali i oni s živom glazbom te klubovi u kojima se cijele noći pleše čine St. Moritz jednom od najpoželjnijih destinacija na snijegu.

Najpoznatiji hotel koji je zimski dom mnogih poznatih je Badrutt’s Palace, a popularna mjesta za zabavu su Schneebar Pirates on the Rocks, The Roo Bar i Sternbar Marguns, koji nude sve od sunčanih terasa s lounge barom, živu glazbu i najbolje plesne podije.

St. Anton

Jedno od najpoznatijih austrijskih skijaških odredišta, Saint Anton am Arlberg nalazi se u tirolskim Alpama. Poznato je kao ulaz u skijašku regiju Arlberg i često se naziva “kolijevkom alpskog skijanja”, ali jednako je poznato i po živahnoj sceni nakon skijanja. Après ski je u St. Antonu poput mjesta gdje ćete naučiti sve o pravoj austrijskoj ludnici – nakon (ili možda umjesto) dana na snijegu očekujte krcate terase u stilu pivnica i narodnu glazbu uživo. Naime, zabava ovdje počinje već od 11 ujutro! Après ski scena ovdje je jedna od najpoznatijih, a često proglašavana i najboljom u Europi.

Foto: Pexels, Unsplash, iStock

Učitati još
Zatvori