Rovinj je naposjećeniji hrvatski grad u kolovozu!

Rovinj je naposjećeniji
hrvatski grad u kolovozu!

Ljeto na Jadranu ove je godine uistinu nesvakidašnje i posebno, a posljednjih je dana nemoguće ne primijetiti silne Instagram fotografije koje se objavljuju s najljepših lokacija i destinacija duž Jadranske obale.

U turističkom smislu, kolovoz bi se mogao pokazati kao najjači mjesec, zbog kojeg će cijela sezona vjerojatno biti proglašena uspješnijom no što se to inicijalno mislilo, a kao perjanice ljetnog turizma u Hrvatskoj spominje se nekoliko obalnih gradova, od kojih su neki pravo iznenađenje. Dok bi to još prije godinu dana bili Dubrovnik, Vis ili Hvar, sada su to dominantno gradovi u Istri i na Kvarneru, poput Poreča, Medulina, Umaga ili Crikvenice, a najposjećenijim hrvatskim gradom u kolovozu i službeno je proglašen predivan Rovinj! Ovaj pitoreskni istarski gradić, od 1. do 11. kolovoza ostvario je 278 tisuća noćenja, čime je nadmašio čak i atraktivne dalmatinske destinacije za odmor, poput Zadra ili Dubrovnika.

Ovaj podatak nimalo nas ne čudi, jer Rovinj je nestvarno lijep gradić u kojem uvijek imate nešto za raditi i doživjeti, a prednost mu je svakako i blizina za turiste koji dolaze iz Slovenije, Njemačke i slično.

Naš vodič po Rovinju pročitati možete ovdje.

Foto: Pixabay

Učitati još
Zatvori