Cool destinacije koje još uvijek nisu preplavljene turistima

Ponekad je najbolje otisnuti se na putovanje i upoznati mjesto prije nego što ga turisti preplave. Zapravo, ne ponekad, gotovo da je riječ o nepisanom pravilu da šarm uvijek intenzivnije dođe do izražaja kada neku od vama zanimljivih destinacija posjetite u njenom autentičnom svjetlu. Kada su manje gužve, možete upoznati destinaciju obojenu energijom i načinom života lokalnog stanovništva i uživati slobodni, zaigrani i poput pravog istraživača upoznati sve skrivene priče mjesta na kojemu se nalazite. Bez velikih grupa turista, možete uživati u svakom detalju i u tome je prava čarolije.

Dok Pariz ili New York imaju mnogo šarma, također su preopterećeni ljudima iz cijelog svijeta. Ta mjesta mogu postati frustrirajuća iako su lijepa, prepuna sadržaja i atrakcija.

Ako ste zainteresirani vidjeti odredište bez gužve, razmislite o posjetu jednoj od ovih zadivljujućih zemalja. Turisti ih još uvijeke nisu preplavili pa se na svakom detalju možete zadržati koliko god želite.

Mauricijus

Mauricijus je jedan od rajskih mjesta koje će vas osvojiti svojim specifičnostima i raskošnom prirodom. Ovdje je more zapanjujuće, plaže su prekrasne, a zajamčena je i tona. Budući da je riječ o prilično nepristupačnoj i udaljenoj lokaciji, masovni turizam će još malo pričekati. Ovo je mjesto, stoga, rezervirano samo za istinske entuzijaste. Ukoliko ste zainteresirani za izbjegavanje gužve i želite se opustiti, Mauricijus je idealno mjesto za vas.

Slovenija

Slovenija je jedna od najšarmantnijih malih zemalja koja krije toliko simpatičnih lokacija i prirodnih fenomena da je usitinu pravi užitak provoditi odmor u tom ušuškanom zelenom carstvu. Bilo da za svoje istraživanje odaberete Ljubljanu ili predivna Bledsko ili Bohinjsko jezero ili pak Piran, uživat ćete u umirujućoj energiji i predjelima koji fasciniraju. Ukusna hrana, svjež alpski zrak i profinjena kultura, samo su neki od slovenskih aduta. A odlično je što ne morate čekati u višesatnim redovima kkako biste posjetili muzej ili ušli u neki od lijepih restorana i priuštili si trenutke uživanja.

Grenland

Možda službeno nije zemlja jer je dio Danske, ali Grenland je previše čarobno mjesto da ga ne bismo uvrstili na popis cool destinacija koje vrijedi posjetiti i uvrstiti u svoj dnevnik za putovanja. Dok turisti hrle prema prirodnim ljepotama i krajoliku koji pripada Islandu, donijeti odluku o putovanju na Grenland je prava pustolovina i osvježenje kada je u pitanju turizam. Grenland ima jednako zapanjujuć pogled i krajolik koji ostavlja bez daha i najravnodušnije karaktere. Ledenjaci, divlje životinje, promatranje ptica, plovidba, kampiranje, rustikalni smještaj… Ukratko, Grenland je san.

Bocvana

Bocvana je nevjerojatno mjesto za ljubitelje safarija. Ipak, turisti se još uvijek prije odlučuju za posjet Južnoj Africi koja je u neposrednoj blizini susjedne Bocvane. Stoga je sada pravo vrijeme da iskoristite prednosti prije nego što turisti masovno pohrle u ovu prelijepu zemlju. Rijeka Chobe je pravi odraz divlje Afrike sa slonovima i lavovima u ogromnom broju. Također, možete se ukrcati i na safari na kopnu i na vodi kako biste vidjeli životinje iz različitih perspektiva.

Kolumbija

Turizam u Kolumbiji ubrzano raste. To neće biti najtiša zemlja koja je ovdje navedena, ali najvjerojatnije će biti preplavljena selfie štapovima u nadolazećim godinama. Stoga, imamo još malo vremena kako bismo uživali u opuštenom razgledavanju ove latino zemlje. Kolumbija ima mnogo za ponuditi. Od plaža u Santa Marti i Rosario Islands do povijesti Cartagena i Bogote. Nevjerojatna su mjesta poput Katedrale soli, Monseratte i Trga Bolivar koji će svakako biti prepun posjetitelja u nadolazećim desetljećima. Uživajte u hrani, piću, plesu i kulturi koja Kolumbiju čini nevjerojatnim mjestom za posjetiti.

Foto: Unsplash, Pixabay

0