Podvodni vodopad na Mauricijusu: Čudo prirode koje stavljamo na bucket listu
Podvodni vodopad na Mauricijusu: Čudo prirode koje stavljamo na bucket listu

Podvodni vodopad na Mauricijusu: Čudo prirode
koje stavljamo na bucket listu

Mauricijus je jedno od onih mjesta na svijetu koje kad posjetite, ne možete vjerovati da su stvarni. Otok vulkanskog podrijetla i površine nešto malo više od 2000 kvadratnih kilometara smjestio se u Indijskom oceanu u blizini Madagaskara i, iako malen, ima itekako puno sadržaja za ponuditi.

Ne radi se ovdje samo o vječnom izležavanju na plažama uz poneki ronilački izlet. Mauricijus u svojoj unutrašnjosti skriva doista brojne zanimljivosti, od planinarenja, istraživanja nacionalnog parka ili botaničkog vrta, posjeta čajnom putu, razgledavanja vodopada, surfanja… Zapravo, najbolja tura bila bi ona koja bi obišla baš cijeli otok jer se u svakom njegovom kutku može pronaći vrijedna atrakcija.

Očaravajući fenomen od kojeg zastaje dah

A jedna od tih atrakcija je i podvodni vodopad, nevjerojatno čudo prirode koje možete naći samo ovdje. Odmah da napomenemo da to nije stvarni vodopad, već optička iluzija koja istovremeno izgleda zastrašujuće i divno.

Ovaj fenomen pronaći ćete u tirkiznoj laguni na jugozapadnoj obali poluotoka Le Morne. U stvarnosti nije voda ono što pada, već naslage pijeska i mulja koje su u neprestanom kretanju. Do optičke varke dolazi uslijed kretanja morskih struja preko pijeska i mulja u podmorju Mauricijusa, ali i nestvarnih plavo-zelenih nijansa vode koja okružuje ovaj rajski otok. Tako nastaje ovaj očaravajući prizor koji možete vidjeti samo iz zraka.

Da biste uživali u pogledu na ovo čudo prirode, uputite se na let helikopterom iznad poluotoka Le Morne – nacionalni avioprijevoznik ima odlične ponude za ovaj nezaboravan let.

Sad je pravo vrijeme za putovanje na Mauricijus

Mauricijus se može pohvaliti relativno blagom klimom koja se ne mijenja drastično kroz godinu (osim za vrijeme kišne sezone koja putnicima može kvariti raspoloženje).

Najljepše vrijeme za posjet otoku je između rujna i prosinca te travnja i lipnja. Sada je zato pravo vrijeme da isplanirate putovanje na ovaj čaroban otok. Deset razloga zašto ga se isplati posjetiti pronađite ovdje.

Foto: Unsplash, Instagram (@paula_jericevic)

Učitati još
Zatvori