10 razloga zašto želimo posjetiti Mauricijus

Mark Twain je bio u pravu kad je rekao: “Prvo je nastao Mauricijus, a onda nebo, a nebo se kopiralo nakon Mauricijusa.” Maleni otok Indijskog oceana nalazi se istočno od Madagaskara i dvostruko je veći od Hong Konga, ali ima samo milijun stanovnika. Ovaj tropski otok nudi umjerene temperature, blage vjetrove i dovoljno sunca. Naći ćete i bogatu povijest, živahne tržnice i živopisne festivale. Saznajte zašto biste barem jednom trebali posjetiti otok.

Klima

Za razliku od drugih zemalja, Mauricijus je destinacija idealna za putovanje tijekom cijele godine. To je uglavnom zbog svog idealnog zemljopisnog položaja. Zapravo, Mauricijus leži tik iznad tropske zvijezde Jarca i uživa u suncu tijekom cijele godine.

Mauricijus ima samo dvije sezone, ljeto između listopada i travnja i zimu tijekom preostalih šest mjeseci. Koliko god iznenađujuće izgledalo, još je uvijek jako vruće u Mauricijusu tijekom zime i nepotrebno je reći da se tijekom ljeta sve više zagrijava. Ovdje temperatura nikada ne pada niža od 16 ° C i lako može doseći 35 ° C.

Plaže

Svatko voli plaže, palme, tople lagune! Na obalama otoka ima preko stotinu plaža. Od dugih do malih netaknutih, svaka plaža ima svoju osobnost i ljepotu.

Obale Mauricijusa uglavnom imaju plažu od bijelog pijeska ili zlatne boje, a ovisno o regiji, obložene su Casuarinom, kokosom ili palmama. Dodajte tome bogat život podmorja i idealnu temperaturu vode (oko 27 ° C), imate savršenu mješavinu za najbolji odmor ikad!

Ronjenje svjetske klase

Otok Mauricijus okružen je nevjerojatnim koraljnim grebenima i procvatom morskog života. Kada doživite ronjenje u Mauricijusu, tek tada shvatite koliko je otok blagoslovljen prirodnim bogatstvima. Svake godine tisuće izleta podmornica održavaju brojni operateri na otoku.

Na obalama Mauricijusa ima oko 50 ronilačkih mjesta koja oduzimaju dah, različitih težina i dubina. Dvije od najboljih ronilačkih lokacija na Mauricijusu nalaze se nedaleko od hotela Pearle Beach i hotela Caroline u Flic en Flac, Rempart Serpent i La Cathédrale. Ta dva nalazišta savršeno odražavaju Indijski ocean kao najbogatiji ocean za vodeni život.

Najbolje odredište za vjenčanje i medeni mjesec

Mauricijus je nagrađen 2013. godine kao najbolja destinacija za vjenčanje i medeni mjesec. Svake godine tisuće parova kaže “da” na zlatnim pješčanim plažama otoka. Najbolje vrijeme za vjenčanje i medeni mjesec u Mauricijusu je između mjeseca listopada i rujna, kada je vrijeme savršeno i kada nema prenapučenosti turistima.

Sa svim prekrasnim plažama i odmaralištima svjetske klase, otok nudi neusporedive romantične točke mladencima. Smješten u Flic en Flac, jednoj od najromantičnijih plaža na otoku, Villa Caroline Hotel Mauritius nudi jedinstvene pakete za vjenčanje i medeni mjesec u nadrealnom ambijentu uz jedinstvenu gostoljubivost.

Festivali

Želite li doživjeti ono što se smatra najvećim hinduističkim hodočašćem izvan Indije, planirajte posjet tijekom Maha Shivaratrija. Svake veljače, oko 500.000 ljudi hodočasti pješice u Grand Bassin, jezero u blizini kojeg stoji divovski kip Shive. Također, ovo mjesto možete posjetiti za vrijeme Diwali, festivala svjetla, koji se održava svake jeseni, i blagdan na gateu patate – slatki krumpir i kokosove kolače napravljene i ponuđene kao darovi između obitelji i susjeda. Drugi festivali kao što su Thaipusam, Ganesh Chathurthi, Ugadi i kineska Nova godina su također vrlo vesele i posjećene manifestacije i svaka od njih daje uvid u mnoge kulture koje se udružuju kako bi stvorile otok Mauricijus.

Gastronomija

Mauricijska kuhinja jedna je od najraznovrsnijih na svijetu, a njeni utjecaji iz francuskih, indijskih, afričkih i azijskih kuhinja postaju jedinstveni okusi. Svakako skenirajte jelovnike restorana i kušajte bogate spojeve okusa i namirnica koje popravljaju raspoloženje. Od ribe, piletine ili janjetine, klasičnog pilećeg paprikaša na bazi rajčice i domaćeg indijski vindalooa, ovdje je sve božanstveno. Također, možete kušati mauricijske lagane obroke poput dhal puri, tradicionalnog brašna punjenog začinjenog graška od mljevenog mesa i posluženog uz chutney. Ili kušajte čuvenu otočku babonnu, mesnatu bijelu ribu koja nikoga još nije ostavila ravnodušnim.i.

Sega

Sega je okrepljujući tradicionalni ples koji je nastao u Africi i redovito se izvodi na otoku. Sega se obično pjeva na kreolskom (materinjem jeziku Mauricijana). Ples započinje nježnim swayingom do sporog i svečanog zvuka, a postupno postaje sve više animiran kako se tempo povećava. Izvorni instrumenti nestaju iz upotrebe i zamijenjeni su konvencionalnijim orkestralnim ansamblom. Međutim, uz obalna sela i dalje se koriste tradicionalni instrumenti kao što su ravan, trokut, maravan i tradicionalna gitara.

Multikulturalizam

Mauricijsko društvo je savršen primjer harmonije pluralizma. Mauricijska kultura je odraz raznolikosti njenog stanovništva. Čak i ako je većina stanovništva Hindu, Mauricijsko društvo je uglavnom bilo obilježeno francuskom kulturom. Kreolski, materinji jezik zemlje je jezik koji je mješavina francuskog, afričkog, azijskog i engleskog vokabulara.

Port-Louis glavni grad otoka bogate kulture i povijesti Mauricijusa. Na Mauricijusu je uobičajeno pronaći vjerske spomenike različitih etniciteta u istoj ulici. Muslimani, Hindusi, Afrikanci i Kinezi, svi žive u miru i harmoniji unatoč njihovom različitom podrijetlu.

Delfini

Plivati uz dupine i kitove jedna je od najjedinstvenijih aktivnosti koje možete doživjeti na Mauricijusu. Uglavnom smješteni oko Tamarinskog zaljeva, ovi inteligentni i šarmantni morski sisavci imaju tendenciju druženja s posjetiteljima. U opuštajućoj atmosferi otkrit ćete zapadnu obalu Mauricijusa.

Obojeni slojevi pijeska

Chamarel je malo selo u Mauricijusu i popularno turističko odredište. Ono što ovo mjesto čini jedinstvenim su obojeni slojevi pijeska koji se ovdje mogu vidjeti. Tlo je obilježeno živahnim kovitlanjima i prugama crvene, zelene, žute, indigo i ljubičaste. Lako se možete popeti na promatračku palubu i diviti se nizu boja. Neki kažu da su nastali hlađenjem vulkanske lave različitim brzinama, dok drugi vjeruju da je to zbog prisutnosti različitih oksida metala. Za kupnju možete kupiti epruvete ispunjene sa sedam obojenih pijesaka Chamarel-a.

Foto: Pexels, Unsplash

0