Plitvička jezera su u vrhu TripAdvisor liste najboljih nacionalnih parkova u Europi

Plitvička jezera su u vrhu TripAdvisor liste najboljih nacionalnih parkova u Europi

Plitvička jezera naš su najveći i najposjećeniji nacionalni park te idealan odabir za izlet u bilo koje doba godine. U proljeće i ljeto prava su zelena bajka, dok se zimi, kad ih prekrije snijeg, pretvaraju u snježnu idilu. Atraktivni slapovi, jezera i priroda koja ih okružuje privlače turiste diljem svijeta i čine Plitvice jednom od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj.

Najbolji nacionalni parkovi u Europi

Prepoznali su to i mnogi putnici diljem svijeta koji su ih na TripAdvisoru smjestili u sam vrh liste najboljih nacionalnih parkova u Europi. Naime, ova poznata platforma od 2002. godine najboljim restoranima, hotelima, destinacijama, atrakcijama, plažama, aviokompanijama i značajnim mjestima dodjeljuje Traveler’s Choice nagrade, sastavljene upravo prema ocjenama i recenzijama putnika diljem svijeta u proteklih 12 mjeseci.

Plitvice su se tako našle na 3. mjestu najboljih nacionalnih parkova u Europi, iza nacionalnih parkova Vatnajokull na Islandu i Yorkshire Dales u Engleskoj.

Sastavljena je i Best of the Best lista najboljih nacionalnih parkova na svijetu, na kojoj su se Plitvička jezera našla na 21. mjestu. Ovo je samo još jedno u nizu priznanja za naš najpoznatiji nacionalni park, koji tijekom cijelog ljeta nudi niže cijene ulaznica te razne pogodnosti, o čemu možete više doznati ovdje.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori