NP Plitvička jezera tijekom cijelog ljeta ima snižene cijene ulaznica

NP Plitvička jezera tijekom cijelog ljeta
ima snižene cijene ulaznica

NP Plitvička jezera idealan su odabir za izlet u bilo koje doba godine. Zimi kad ih prekrije snijeg pretvaraju se u pravu zimsku bajku, a u proljeće i ljeto, kad se sve zazeleni, naprosto oduzimaju dah. Atraktivni slapovi, jezera i priroda koja ih okružuje privlače turiste diljem svijeta i čine Plitvice jednom od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj. Baš zato su i ovog ljeta jedna od omiljenih lokacija za izlete.

Ljeto na Plitvicama uz jeftinije ulaznice

NP Plitvička jezera tijekom posljednjih nekoliko mjeseci imaju snižene cijene ulaznica pa tako i tijekom cijelog ljeta nastavljaju s akcijskim cijenama.

Do 30.09. cijena ulaznice za odrasle iznosi 200 kn (umjesto dosadašnjih 300 kn). Studenti će kartu platiti 125 kn, djeca 7-18 godina 70 kn, dok djeca mlađa od 7 godina imaju besplatan ulaz.

Valja napomenuti da ćete ulaznicu za odrasle do 16h platiti 200 kn do 31.08., dok je poslije 16h cijena niža 50 kn. Iste cijene vrijede od 1.9. do 30.9. za period do 15h, odnosno poslije 15h.

Dvodnevne cijene ulaznica za odrasle koštaju 300 kn (umjesto 450 kn), za studente 190 kn te za djecu 7-18 godina 100 kn.

Neobuzdana ljepota prirode NP Plitvička jezera očarat će svakoga. Kristalna jezera, žuborenje vode, huk slapova, a sve to u zelenom zagrljaju šumskog okruženja razlog su zašto su Plitvička jezera uvjerljivo najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Najveće među njima je jezero Kozjak, utkano u niz od 12 bisera koji čini splet Gornjih jezera, međusobno odvojenih sedrenim barijerama.

Kako provesti ljeto na Plitvicama?

Unajmite drveni čamac i uživajte u vožnji preko jezera Kozjak; opustite se veslajući i promatrajući predivnu prirodu. Cijena najma iznosi 70,00 kn/sat, a iznajmljivanje čamca moguće je od 10 do 18 sati.

Udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila Kozjaka, smjestio se Hotel Jezero, koji tijekom ljeta ima povoljnije aranžmane. Ukoliko razmišljate o kratkom bijegu od svakodnevice, provjerite ovdje što su sve pripremili.

Tražite li ovog ljeta sigurno mjesto za odmor od stresa koje istovremeno pruža relaksaciju i zabavne sadržaje, ne propustite ljetnu ponudu kampa Korana. U očaravajućem zelenilu kampa napunite baterije i osjetite blagotvorni mir prirodnog okruženja, dok su vam pritom avanture u okolici nadohvat ruke.

Gastro ponuda

Što se tiče gastro ponude, u hotelu Jezero nalazi se istoimeni restoran na čijoj terasi možete uživati čak i ako niste gost hotela. Ugodna atmosfera terase s pogledom na jezera osvaja u jednakoj mjeri kao i široka ponuda pića i slastica.

Kada ogladnite, predah možete potražiti i u Bistrou Vučnica koji se nalazi dva kilometra od južnog ulaza (Ulaz 2), a nudi domaće kobasice, pizze, hamburgere i razne slastice. Uz Bistro Vučnicu i terasu restorana u hotelu Jezero, tu je još i Lička kuća koja nudi široku ponudu specijaliteta pripremljenih po tradicionalnoj recepturi.

Sve ovo dovoljan je razlog da ovog ljeta uživate u čaroliji najljepšeg hrvatskog nacionalnog parka.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori