Ledeno kraljevstvo osvanulo na Plitvičkim jezerima: Zimska idila zove na izlet
Ledeno kraljevstvo osvanulo na Plitvičkim jezerima: Zimska idila zove na izlet

Ledeno kraljevstvo osvanulo na Plitvičkim
jezerima: Zimska idila zove na izlet

U prvom mjesecu nove godine napokon je stigla prava zima koja ovih dana itekako pokazuje zube (zabrinuli smo se da nikad niti neće!). Temperature su se spustile ispod ništice, a val hladnoće službeno je stigao s prvim ozbiljnijim snijegom. Snijeg koji pada u gotovo cijeloj Hrvatskoj, posebno veseli ljubitelje zimskih radosti.

Osim na skijanju van granica, mnogi će vikende provesti u gorskoj Hrvatskoj, gdje će uživati u zimskoj idili i aktivnostima na snijegu. Oni koji ostaju u Zagrebu, sigurno će zaposjesti Sljeme i na najpoznatijem zagrebačkom izletištu uživati u sanjkanju.

Zimska bajka na Plitvicama

Ovih dana posebna snježna idila vlada i u našem najpoznatijem nacionalnom parku – Plitvičkim jezerima. Iako su divne u svako doba godine, kada ih prekrije snijeg Plitvice uistinu izgledaju čarobno. Dokazuju to i ove fotografije objavljene na službenom Instagram profilu Nacionalnog parka te njihovom TikToku.

@plitvicelakesnp

✨ Winter magic at Plitvice Lakes National Park! ❄ Our Conservation department captured the magical scenes of the winter idyll from the air in recent days. Surrender to the beauties covered with snow, frozen waterfalls, and silence that will enchant you. Experience the fairy-tale landscapes of sleeping nature, because the Plitvice Lakes are always magical. Join us for another winter wonderland coming soon! ❄ #PlitviceLakes #NationalPark #PlitviceLakesNP #croatiafulloflife #NatureLovers #unesco #unescoworldnaturalheritage #waterfalls #plitvicevalleys #discoverplitvice #enjoytheviewfromcroatia #traveling #fyp #fypシ #croatia #likadestination #ExploreCroatia #travel2024 #traveltiktok #nature #natural #foryourpage #explore #bucketlisttravel #nexttrip #snow #snowing #winter #winterwonderland #wintervibes #snowytrails #snowtiktok

♬ original sound - Plitvice Lakes National Park

Izlet u NP Plitvička jezera

Ukoliko ovih dana planirate posjet Plitvičkim jezerima, donosimo nekoliko osnovnih informacija koje trebate znati.

Trenutno stanje u parku je sljedeće:

  • Gornja jezera su zatvorena za posjetitelje
  • Donja jezera su otvorena za posjetitelje
  • panoramska vozila prometuju prema rasporedu na liniji St2 – St1 i obrnuto
  • elektrobrodovi prometuju prema rasporedu na liniji P1 – P3 i obrnuto

Prije dolaska, preporučuje se provjera stanja u Parku pozivom na broj +385 53 751 015.

Radno vrijeme je od 8 do 15 sati, a ulaznice možete kupiti do 13 sati. Cijena ulaznice za odrasle košta 10 eura, za studente 6 eura, djecu od 7-18 godina 4 eura, dok je klincima mlađima od 7 godina ulaz besplatan. Besplatan parking možete pronaći na Ulazu 1 do 1. travnja 2024. (nakon toga se naplaćuje prema važećem cjeniku).

Ukoliko ogladnite nakon šetnje i razgledavanja, na raspolaganju brojni restorani.

Gdje odsjesti?

Ukoliko na Plitvice planirate na jednodnevni izlet, ako imate priliku, otiđite tokom radnog tjedna kad su manje gužve. Ako, pak, u ovoj zimskoj idili poželite provesti nekoliko dana, imajte na umu da potražnja za drvenim kućicama na plitvičkom području velika.

U Plitvice Holiday Resortu možete pronaći neke slobodne datume, a na raspolaganju su vam i sljedeći hoteli i smještaji. Možete provjeriti i kakvo je stanje s rezervacijama u kućama i kolibama o kojima smo pisali ovdje pa se autom uputiti do NP-a.

U svakom slučaju, snježnu bajku na Plitvicama zaista se isplati vidjeti i doživjeti, pa makar i u prolazu.

Učitati još
Zatvori