Ovo je najveća Harry Potter izložba na svijetu – izgleda fenomenalno
Ovo je najveća Harry Potter izložba na svijetu – izgleda fenomenalno

Ovo je najveća Harry Potter izložba na
svijetu – izgleda fenomenalno

Warner Bros. Studio Tour Tokyo – The Making of Harry Potter potpuno je nova atrakcija koja na 30.000 m² uključuje replike setova iz filmova o najpoznatijem čarobnjačkom svijetu. Ova izložba svim obožavateljima nudi priliku da zakorače iza kulisa čarobnih filmova i otkriju tajne čarobnjačkog svijeta.

Warner Bros. Studio Tour Tokyo otvoren je 16. lipnja 2023. na bivšem mjestu zabavnog parka Toshimaen i pruža obožavateljima jedinstvenu priliku za putovanje iza kulisa filmova o Harryju Potteru i Fantastičnim zvijerima kako bi naučili sve o izvanrednom svijetu filmske produkcije.

Najveća Harry Potter atrakcija na svijetu

Ovo je najveća Harry Potter atrakcija na svijetu koja se nalazi u zatvorenom prostoru i prvi Warner Bros Studio Tour otvoren u Aziji. Nadovezujući se na uspjeh Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter koji je ugostio preko 17 milijuna posjetitelja od otvaranja 2012., Studio Tour Tokyo sadrži ekskluzivne setove dostupne samo na ovoj lokaciji.

Mi već pripremamo svoje ogrtače i štapiće jer Tokio je sljedeći na našoj travel listi. Ovaj će se objekt u Tokiju moći pohvaliti širokim rasponom izložbenih primjeraka koji uključuju kostime, rekvizite, specijalne efekte i modele korištene za snimanje omiljenih filmova o malom čarobnjaku. Ručno izrađeni od strane filmaša, setovi su kreirani korištenjem originalnih metoda i tehnika, omogućujući posjetiteljima da uđu u svijet kreiranja filmskih setova i kadrova.

Interaktivna izložba

Osim toga, ovdje ćete moći doživjeti i niz interaktivnih iskustava. Posjetitelji mogu sudjelovati u doživljaju zelenog ekrana ‘leteći’ na metli, moći ćete vidjeti sebe kao pokretni portret u hodnicima Hogwartsa, pa čak i zakoračiti u publiku na utakmici Metloboja.

Ono najzabavnije svakako jest istraživanje omiljenih prostorija i ulica. Istražite Diagon Alley i platformu devet i tri četvrtine, prošećite Zabranjenom šumom i sjednite u Veliku dvoranu u Hogwartsu.

Nakon istraživanja sigurno ćete se poželjeti osvježiti i isprobati čarobnjačke poslastice kao što su slatkiši iz kafića Chocolate Frog Café, Butterbeer i klasična britanska jela – za bezjake, naravno. 😊

Čarobnjačke željezničke stanice

Prateći ovu izložbu, dvije željezničke postaje u Tokiju bit će preuređene na temu čarobnjačkog svijeta. Naravno, to uključuje stanicu Toshimaen, koja će biti renovirana kako bi nalikovala željezničkoj stanici Hogsmeade prikazanoj u knjigama o Harryju Potteru. Druga postaja koja će biti renovirana je  Ikebukuro, a kao inspiracija joj je poslužio kolodvor King’s Cross u Londonu. Predviđeno je da će obnova kolodvora biti dovršena u proljeće iduće godine.

Harry Potter kostimi

Suveniri za uspomenu

Sigurni smo da će vam ova izložba ostati u sjećanju, no ono u što smo još više sigurni  jest da odavde sigurno nećete otići praznih ruku. U najvećoj svjetskoj Harry Potter trgovini ćete pronaći velik izbor darova, suvenira, pribora za pisanje i još mnogo toga, a mnogi artikli dostupni su samo u Studio Touru.

Ulaznice za Studio Tour moraju se rezervirati unaprijed za određeno vrijeme i datum, kako bi svi posjetitelji u potpunosti uživali u svijetu Harryja Pottera i Fantastičnih zvijeri bez gužve. Prvi krug prodaje ulaznica počeo je 16. lipnja i traje do 30. rujna 2023.

Učitati još
Zatvori