Otok Rottnest u Australiji dom je najslađim životinjicama – upoznajte Quokke
Otok Rottnest u Australiji dom je najslađim životinjicama – upoznajte Quokke

Otok Rottnest u Australiji dom je najslađim životinjicama – upoznajte Quokke

I dok kod nas traje zima, u Australiji uživaju u ljetnim danima. Stoga ako ste ljubitelji toplijih dana, onda je ovo period kada biste trebali posjetiti ovu predivnu zemlju.

Biser prirode

Hrana i vinska kultura su bez premca te razlog više da se u potpunosti zaljubite u nju. S druge strane, osim kulturnih središta i kozmopolitskih metropola, Australija je bogata prirodnim čudima, mnoštvom divljih životinja, blistavim tirkiznim plažama i velikim prostranstvima zaljeva. Prema tome, lako je zaključiti zbog čega je ova zadivljujuća zemlja neodoljivo turističko odredište. Osim tog, Australija je dom raznolikom i velikom biljnom i životinjskom svijetu, uključujući neodoljive koale i klokane. No ovdje obitavaju jedne od najsretnijih životinjica, a ujedno su i najfotogeničnije.

Otok Rottnest

Ako su vam Australija i Perth usput, svakako svratite i do otoka Rottnesta koji se smjestio u Indijskom oceanu blizu jugozapadne australske obale. Ondje će vas sigurno oduševiti malene quokka s kojima ćete poželjeti okinuti pokoji selfi.

Otok će vas sigurno oduševiti prekrasnim pješčanim plažama i nevjerojatno čistom i blještavom vodom, a na njemu su dom pronašle i ove preslatke životinjice.

Što su kuoke?

Quokka (kuoka) su zapravo mali noćni tobolčar, veličine mačke, a mogu biti duge i do pola metara. Svojim krznom smeđe-sive boje, i bucmastim tijelom podsjećaju na omiljene plišane igračkice. Karakterizira ju ih mala glava, uši i repić te crne oči i njuškica. Imaju sposobnost skakutanja i penjanja na manje visine, a hrane se travom, lišćem i korijenjem. Jako su prijateljski raspoložene, stoga ćete sigurno poželjeti zabilježiti trenutak. No vodite računa da ih ne smijete hraniti hranom koju vi jedete jer im ljudska hrana nije dobra za zdravlje. Također, zabranjeno je diranje ovih veselih životinja. Budući da su prijateljski raspoložene, same će doći do vas. Koliko su slatke, uvjerite su u nastavku.

Qukka
Qukka
Qukka

Foto: Unsplash, Pexels, iStock

Učitati još
Zatvori