Prekrasna nova Orient Express tura ‘La Dolce Vita’ uskoro kreće, a prolazit će i kroz Hrvatsku
Prekrasna nova Orient Express tura ‘La Dolce Vita’ uskoro kreće, a prolazit će i kroz Hrvatsku

Prekrasna nova Orient Express tura ‘La Dolce Vita’ uskoro kreće, a prolazit će i kroz Hrvatsku

Posljednjih 150 godina Orient Express mijenja i oblikuje umjetnost putovanja. Željeznička ruta od Pariza do Istanbula bila je pionir novog doba transkontinentalnih luksuznih putovanja vlakom. Najpoznatiji vlak na svijetu uskoro se vraća na putovanje kroz jednu od omiljenih destinacija na svijetu, Italiju, a jedna od postaja bit će i u Hrvatskoj.

Nova Orient Express tura “La Dolce Vita”

Nova putnička ruta nazvana “La Dolce Vita” bit će predstavljena u Italiji 2023. godine. U planu je da šest luksuzno opremljenih vlakova vozi kroz 14 talijanskih regija te tri međunarodne rute.

Putnici La Dolce Vite stajat će u Rimu, Veneciji, Milanu i Firenci, ali i mnogim manje poznatim dijelovima zemlje. Putujući Italijom od sjevera do juga, kroz uzbudljiva mjesta, kroz šume, raskošne obale i alpske planine, vlak će oduševiti svakog putnika. Nova ruta će osim Italije imati i tri međunarodne postaje: Istanbul, Pariz i Split. Putujući Dalmatinskom obalom putnici će uživati u pogledu na more i otoke Hrvatske. Stanica u Rimu predstavit će i prvi Orient Express Hotel Minerva koji bi trebao biti otvoren 2024. Rezervacije za putovanja u 2023. još uvijek traju, iako nije poznat točan datum polaska prvog vlaka.

Stari luksuz u novom izdanju

Originalan Orient Express vlak koji je debitirao 1883. godine isticao se najluksuznijim značajkama svog vremena. Drveni vagoni, kožne fotelje, svilene plahte i obroci u sljedovima iz najskupocjenijeg posuđa, a sve to posjećujući najvažnije europske metropole.

Visoka razina usluge i luksuznog interijera po kojoj je poznat, sada se podiže na još viši nivo u kombinaciji povijesnog i suvremenog uređenja; retro dodira i moderne estetike. Raskošno uređenje vlaka slavi kreativnost i dizajn 1960-ih i 1970-ih. Na njihovom Instagram profilu možete razgledati do posljednjeg detalja dizajnerski uređene kabine, hodnike, restoran.

Ovo bi zaista bilo putovanje života – ne pretjerujemo!

Foto: Instagram, Orient Express

Učitati još
Zatvori