Sad je pravo vrijeme za posjet Plitvicama – ulaznice u lipnju su duplo jeftinije

NP Plitvička jezera idealan su odabir za izlet u bilo koje doba godine. Zimi kad ih prekrije snijeg pretvaraju se u pravu zimsku bajku, a u proljeće, kad se sve zazeleni, naprosto oduzimaju dah. Atraktivni slapovi, jezera i priroda koja ih okružuje privlače turiste diljem svijeta i čine Plitvice jednom od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj. Baš zato su i ovog proljeća jedna od omiljenih lokacija za izlete.

Lipanj na Plitvicama uz jeftinije ulaznice

NP Plitvička jezera i u lipnju nastavljaju s akcijskim cijenama. Ulaznica za odrasle tako iznosi 150 kn umjesto 300 kn, studentska ulaznica je 70 kn, ulaznice za djecu od 7-18 godina koštaju 35 kn, dok djeca mlađa od 7 godina imaju besplatan ulaz. Dvodnevne cijene ulaznica također su snižene – cijena za odrasle iznosti 230 kn, za studente 110 kn, a za djecu 60 kn.

Neobuzdana ljepota prirode NP Plitvička jezera očarat će svakoga. Kristalna jezera, žuborenje vode, huk slapova, a sve to u zelenom zagrljaju šumskog okruženja razlog su zašto su Plitvička jezera uvjerljivo najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Najveće među njima je jezero Kozjak, utkano u niz od 12 bisera koji čini splet Gornjih jezera, međusobno odvojenih sedrenim barijerama.

Kako provesti lipanj na Plitvicama?

Unajmite drveni čamac i uživajte u vožnji preko jezera Kozjak; opustite se veslajući i promatrajući predivnu prirodu koja se budi. Cijena najma iznosi 70,00 kn/sat, a iznajmljivanje čamca moguće je od 10 do 16 sati.

Udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila Kozjaka, smjestio se Hotel Jezero, koji i u lipnju ima povoljnije aranžmane ponudu. Ukoliko razmišljate o kratkom bijegu od svakodnevice, provjerite ovdje što su sve pripremili.

I u kampu Korana pripremili su posebnu ponudu pa je tako noćenje s doručkom u bungalovima i ulaznicom za Park dostupno od 483,00 kn po osobi.

Gastro ponuda

Što se tiče gastro ponude, u hotelu Jezero nalazi se istoimeni restoran na čijoj terasi možete uživati čak i ako niste gost hotela. Ugodna atmosfera terase s pogledom na jezera osvaja u jednakoj mjeri kao i široka ponuda pića i slastica.

Kada ogladnite, predah možete potražiti i u Bistrou Vučnica koji se nalazi dva kilometra od južnog ulaza (Ulaz 2), a nudi domaće kobasice, pizze, hamburgere i razne slastice. Uz Bistro Vučnicu i terasu restorana u hotelu Jezero, otvorene su i terase u još nekim objektima. Kompletnu ponudu pronađite ovdje.

Sve ovo dovoljan je razlog da ovog lipnja uživate u čaroliji najljepšeg hrvatskog nacionalnog parka.

Foto: Unsplash

0