Neki od najljepših bazena na Jadranu u kojima bismo se kupali cijelo ljeto

Neki od najljepših bazena na Jadranu u
kojima bismo se kupali cijelo ljeto

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

A post shared by matea senjak | travel ✈ (@doyoudreamof_)

Napokon smo dočekali ljeto, koje samo što nije i službeno počelo. Mnogi već sada svaki slobodan vikend iskorištavaju za odlazak na more, bilo da se radi o vikendicama ili boravku u apartmanu i hotelu. Dok odbrojavamo dane do godišnjeg odmora, svaki trenutak proveden na našoj obali je dragocjen.

Da Hrvatska skriva toliko ljepota, svakim se danom sve više uvjeravamo, pročešljavajući Instagram koji će nam često otkriti dobro čuvane tajne lokalaca. Gdje su najljepše skrivene plaže, gdje su neke neočekivane izletničke lokacije i slično, sve to u posljednje vrijeme pratimo putem ove društvene mreže i s guštom stavljamo na svoj popis destinacija koje obavezno moramo vidjeti ovo ljeto.

Ovoga puta pažnju su nam ukrali neki od najljepših bazena na Jadranu koji su se redom smjestili u Dubrovniku pa smo ih izdvojili u nastavku.

Kameni bazen hotela Excelsior

Hotel Excelsior smješten je u raskošnoj vili iz 1913. g., a nalazi se u neposrednoj blizini stare gradske jezgre. S pogledom na zaštićeni Stari grad i more te samo 5 minuta šetnje od gradskih zidina, njegova izuzetna lokacija u kombinaciji s besprijekornom tradicijom čini Excelsior jednim od kultnih dubrovačkih hotela.

Hotel se smjestio na stijenama uz samo more što znači da svi gosti imaju direktan pristup kamenoj plaži u podnožju. A najimpresivniji dio kamene plaže je i kameni bazen u kojeg se ulijeva more.

Pravokutnog oblika, ograđen kamenim blokovima, sastoji se od stepenica koje se spuštaju na kameno morsko dno, a morska voda koja se ulijeva kroz razmake među kamenjem ovisi o plimi i oseki te tako mijenja iskustvo boravka u bazenu. S jedne strane okružen stijenama, a s drugih morem, zaista se čini kao mjesto iz snova za osvježenje u vrućim ljetnim danima.

Bazen hotela Grand Villa Argentina

Svojom pozicijom u ekskluzivnom dijelu grada, okružena mediteranskim vrtovima koji se terasasto spuštaju prema moru, a na samo pet minuta hoda od povijesne jezgre, Grand Villa Argentina sa svojih 5 zvjezdica zauzima visoko mjesto u ponudi grada Dubrovnika.

Ovaj povijesni hotel smješten je na stijeni koja okomito siječe more, u potpunom okruženju stoljetnih borova i mediteranskog bilja zasađenog u njegovim bogatim vrtovima. Danas je originalnoj dalmatinskoj vili pripojen i noviji kompleks, nešto modernija građevina, koji zajedno čine Grand Villu Argentinu s ukupno 131 sobom i apartmanom.

Po ulasku u hotel impresionirat će vas pogled na plavo prostranstvo, otok Lokrum preko puta i fotogeničnu staru gradsku luku. Plaža s vanjskim bazenom te vrtovi hotela najomiljenije su boravište naših gostiju i česta tema Instagram fotografija domaćih i stranih blogera.

Bazen hotela Dubrovnik Palace

Hotel Dubrovnik Palace smjestio se na samom rtu poluotoka Lapad, u podnožju park šume Petka. Zahvaljujući takvom okruženju idealan je za svakoga tko traži privatnost i udaljenost od svakodnevne vreve. Ipak, za samo nekoliko minuta taksijem ili gradskim prijevozom naći ćete se među zidinama Staroga grada.

Hotel obiluje raznolikim sadržajima od izvrsne gastronomske ponude u četiri restorana do sportskih sadržaja poput dva otvorena bazena, plaže, izvrsno opremljenog wellness i spa centra s prostranim unutarnjim bazenom, tenis centra i centra za ronjenje, kao i jogging staze i šetnice u parku prirode Petka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R A C H A E L C A S E Y (@rachaelcasey)

Foto: Instagram (naslovna fotografija: Matea Senjak @doyoudreamof_)

Učitati još
Zatvori