Ovaj kameni bazen izgleda nestvarno dobro – i nalazi se na našoj obali

Ovaj kameni bazen izgleda nestvarno dobro
– i nalazi se na našoj obali

S prvim pravim ljetnim danima već je jasno da su mnogi svoje vikende rezervirali za odlaske na obalu. Bilo da se radi o vikendicama ili boravku u apartmanu i hotelu, sada je napokon vrijeme za uživanje u moru. Nakon zime provedene u zatvorenom jedva čekamo te zrake sunca uz lagani povjetarac i šum valova!

Da Hrvatska skriva toliko ljepota svakim se danom sve više uvjeravamo, pročešljavajući Instagram koji će nam često otkriti dobro čuvane tajne lokalaca. Gdje su najljepše skrivene plaže, gdje su neke neočekivane izletničke lokacije i slično, sve to u posljednje vrijeme pratimo putem ove društvene mreže i s guštom stavljamo na svoj popis destinacija koje obavezno moramo vidjeti ovo ljeto.

Kameni bazen kultnog Hotela Excelsior

Jedna od njih nalazi se u Dubrovniku i izgleda nestvarno dobro. Radi se o bazenu Hotela Excelsior, poznate ikone luksuza u Gradu. Hotel Excelsior smješten je u raskošnoj vili iz 1913. g., a nalazi se u neposrednoj blizini stare gradske jezgre. S pogledom na zaštićeni Stari grad i more te samo 5 minuta šetnje od gradskih zidina, njegova izuzetna lokacija u kombinaciji s besprijekornom tradicijom čini Excelsior jednim od kultnih dubrovačkih hotela.

Hotel se smjestio na stijenama uz samo more što znači da svi gosti imaju direktan pristup kamenoj plaži u podnožju. A najimpresivniji dio kamene plaže je i kameni bazen u kojeg se ulijeva more. Pravokutnog oblika, ograđen kamenim blokovima sastoji se od stepenica koje se spuštaju na kameno morsko dno, a morska voda koja se ulijeva kroz razmake među kamenjem ovisi o plimi i oseki te tako mijenja iskustvo boravka u bazenu. S jedne strane okružen stijenama, a s drugih morem, zaista se čini kao mjesto iz snova za osvježenje u vrućim ljetnim danima.

Učitati još
Zatvori