Najljepše skrivene plaže u Mallorci

Ljubitelji romantičnog opuštanja na plaži, finog, bijelog pijeska i kristalno čistog mora, zasigurno će u svoje favorite za putovanja uvrstiti Mallorcu jer obiluje prekrasnim plažama i skrovitim uvalama. Brojne su prednosti ovog romantičnog kutka starog kontinenta – nije daleko od kopna Europe, ljeti je uvijek sunčano, a plaže su lijepe. I sve je malo, ušuškano i slatko kao kod kuće.

Većina plaža na Mallorci je prilično tiha i prava rajska zona za opuštanje. Iako je teško povjerovati, ovdje su plaže netaknute masovnim turizmom i skrivene su od očiju javnosti.

Osim toga, vrijeme na Mallorci je tako savršeno. Urbana je legenda da Norvežani kada se zažele sunca i pozitivne energije, putuju u Španjolsku i uživaju u svakom detalju egzotičnih plaža Mallorce i mirisima juga. I potom je sve baš kako treba biti.

Ako ne želite samo promatrati more s plaže, postoji i mnogo opcija za krstarenje brodom oko Mallorce koje možete doživjeti. Krstarenje katamaranom zvuči nevjerojatno i zasigurno bi se trebalo naći na bucket listi.

U nastavku donosimo popis najljepših skrivenih plaža na Mallorci koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Playa Es Caragol

Playa Es Caragol je prekrasna plaža i prilično dobro skrivena! Morate hodati oko 10 minuta do nje po kamenitoj stazi, ali pogled na more je nevjerojatan, a kada stignete tu je samo bijeli pijesak i kristalno čisto more.

Es Trenc

Es Trenc nosi epitet najljepše plaža u cijeloj Mallorci. Kada domaćini razgovaraju o ovoj plaži, vidjet ćete kako ulaze u neku vrstu sanjarenja. Ova je plaža za svakoga tko je prvi put posjeti vrlo ugodno je sigurno iznenađenje. Nažalost, put nije jednostavan kako bi se došlo do ovog očaravajućeg mjesta, no trud se uistinu isplati. Turisti najčešće opisuju ovo mjeto kao dugu, prilično usku traku zlatnog pijeska s toliko traženom kristalno čistom vodom. Okolno područje nije pretrpano hotelima i restoranima pa je Es Trenc idealno mjesto za opuštanje.

Cala S’Amarrador

Cala S’Amarrador je još jedna prostrana i nestvarno lijepa plaža. Ona je pravo ostvarenje sna za svakog ljubitelja ljeta. Tu ćete dobiti baš sve što želite od raskošnog ljetovanja – bistra voda, fini pijesak, usred borove šume i nevjerojatan miris koji opušta. Također je poznata kao Cala Mondragó jer je dio ekološkog ljetovališta Mondragó.

Cala Bóquer

Nalazi se oko 3 km od luke Pollença. Mnogi ljudi putuju ovom pješačkom stazom kako bi bolje upoznali svoje prirodno okruženje. Ova uvala ima dobru reputaciju djelomično i zbog ronjenja, ali i impresivnih litica.

Cala Varques

Ova plaža je toliko impresivna da ćete poželjeti zauvijek ostati na ovom mjestu. Ovo je osamljen, ali božanstven kutak do kojega se dolazi petominutnom šetnjom kroz stijenovito područje okruženo drvećem, a potom se pred vama otvara besprijekoran bijeli pijesak s pogledom na tirkizno more okruženo stijenama. Priuštite si mini avanturu i prošetajte uz stjenovito područje i napravite nevjerojatne fotografije na plaži.

Foto: Pixabay

0