Najljepše kavane koje ne smijete zaobići kada ste u Beču

Najljepše kavane koje ne smijete
zaobići kada ste u Beču

Mirna jutra uz šalicu mirisne kave, mnogima su omiljeni dio dana. No, užurbani dani prenapučenog rasporeda nameću malo drugačiji pristup ispijanju tog omiljenog toplog napitka koji osim što nas razbuđuje i osnažuje, daje nam poseban osjećaj uživanja u punoći okusa. Ipak, rijetki od nas se odriču svoje jutarnje šalice zanosnih gutljaja bez obzira na sve obveze i uvijek pronađu način kako da u svoj raspored uklope taj slatki, mali ritual.

I dok se pripremamo za dnevne obveze držeći u ruci omiljenu šalicu i puneći se jutarnjom dozom informacija i inspiracije, zašto si ne dozvoliti malo maštanja. A kada se spoje mašta i kava, Beč je sasvim logična čežnja. Ipak je riječ o gradu profinjene ljepote i otmjene energije koji je osim po svojim raskošnim muzejima, galerijama, palačama i glazbi, poznat i po jedinstvenim kavanama.

Kako ne obožavati bečke kavane?

Bečke kavane toliko su važne za austrijsku kulturu da su doslovno oblikovale povijest zemlje i njezino mjesto u europskoj povijesti. U tim kafićima pisci i mislioci okupljali bi se kako bi razgovarali o promjenama i kontroverznim temama. Danas su kavane popularne kao i uvijek i postale su jedna od glavnih atrakcija gradova.

S obzirom da smo tek zakoračili u radni tjedan, do vikenda stignete čak i isplanirati kratko vikend putovanje do Beča. U nastavku donosimo 5 najljepših bečkih kavana u kojima bismo voljeli provesti dan uz ukusan kolač i kavu.

Cafe Schwarzenberg

Kad bismo mogli izabrati samo jednu kavanu u cijelom Beču u kojemu bismo proveli pola dana, to bi bio Cafe Schwarzenberg. Ova tradicionalna kavana dugo je bila omiljena umjetnicima i glazbenicima i ima jedan od najfotogeničnijih interijera bez previše gužve.

Cafe Sperl

Cafe Sperl u blizini je Naschmarkta koji je malo veći i malo udaljeniji od centra grada, što znači da je više mjesto za izbjegavanje gužve. Nalazi se u četvrti umjetnika i prekrasno je područje za šetnju bilo kojeg dana u tjednu.

Cafe Central

Cafe Central morae tposjetiti barem jednom u životu. Interijer je spektakularan i kolači su iznenađujuće dobri. S obzirom da se nalazi u samom središtu grada, morate biti spremni čekati kako biste ovdje našli svoje mjesto jer je ova kavan vrlo, vrlo popularna.

Demel

Ako želite uživati u najraskošnijim poslasticama, onda ne tražite dalje od Demela, jednog od najpoznatijih brandova čokolade u Austriji koji svakog dana privlači mnoštvo ljudi.

Cafe Landtmann

Još jedan omiljeni kafić koji se nalazi u 1. okrugu i ga je vrlo važno posjetiti u bilo koje doba dana je Cafe Landtmann. Oni također imaju zaista veliki (i opsežni) jelovnik hrane, čineći ovo mjesto vrhunskim izborom za pravi obrok osim kave i kroasana.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori