I Hrvatska je na popisu: Najljepše destinacije za let balonom
I Hrvatska je na popisu: Najljepše destinacije za let balonom

I Hrvatska je na popisu: Najljepše
destinacije za let balonom

Krajolici i prirodne ljepote nešto su što nas ispunjava, a kako tek izgledaju s visina? Moramo priznati da je uživanje u pogledu s visine doista poseban osjećaj, a još ako je u pitanju let balonom – onda je to doista neprocjenjivo iskustvo!

Najljepše destinacije za let balonom

Romantični let balonom i fotografiranje s balonima u pozadini, izbor su nekih parova koji žele iskusiti nešto drugačije i posebno. Ipak, malo ljudi ima priliku doživjeti to iskustvo. Ako se ukaže prilika, ne razmišljajte ni trenutka! Uživanje u pogledu s neba doista je neprocjenjivo!

 

Postoji mnogo stvari koje želimo isprobati po prvi put, a ako letenje balonom dosad nije bilo na vašem popisu, vrijeme je da ga dodate. Sigurni smo da ćete poželjeti poletjeti i u nekim od najpopularnijih destinacija u svijetu.

No odlična vijest je ta da ne morate putovati predaleko jer i u Hrvatskoj možete doživjeti ovo nezaboravno iskustvo. Donosimo najbolje svjetske lokacije za uživanje u predivnim pogledima iz zraka!

Let iznad Zagreba i Zagorja

U Hrvatskoj možete doživjeti ovo posebno iskustvo zahvaljujući Balon klub Zagreb koji postoji preko 30 godina. Njihovi piloti su reprezentativci Hrvatske te je svaki let najavljen i odobren prema propisima o letenju u Hrvatskoj.

Lete svakodnevno, ukoliko vrijeme to dopusti i to sat vremena nakon izlaska sunca te dva sata prije zalaska. Let traje otprilike 3 do 4 sata, a mjesto polaska ovisi o vremenskim prilikama i željenoj ruti. Moguće je rezervirati i privatnu vožnju pa možete uživati s voljenim osobama u čarobnom pogledu na Zagreb i Zagorje.

Cappadocia, Turska

Cappadocia je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija gdje se spajaju ljepote prirode i povijesti, formirajući jedan od najljepših krajolika na svijetu. Neposredno pored grada Goreme u središnjoj Turskoj, kamene formacije nalik na špilje izgledaju posebno nevjerojatno kad se gledaju iz košare balona pri izlasku sunca, ali i sa zemlje.

 

Vožnja balonom obično traje između 45 minuta i dva sata. Postoji nekoliko opcija leta, a cijena ovisi o vremenu provedenom na nebu i broju osoba u balonu. Najpristupačnije su grupne vožnje, ali one često traju najkraće i prevoze više ljudi. Za posebno iskustvo, odlučite se na privatnu turu jer ćete tada biti duže u zraku.

Toskana, Italija

Let balonom iznad talijanske regije Toskana jedna je od najromantičnijih stvari koje možete iskusiti. Prekrasan krajolik prepun zelenih brežuljaka te srednjovjekovnih sela i dvoraca daje dozu bajkovitosti. Nakon avanture letom možete uživati u toskanskom doručku s lokalnim proizvodima.

Luxor, Egipat

Vidjeti egipatsku Dolinu kraljeva iz balona, dok sunce obasjava zlatnu pustinju i bujno zelenilo krajolika rijeke Nil, prizor je koji nikada nećete zaboraviti. Putovanja kreću od ranog jutra, a smjer i dužinu svakog leta određuju vrijeme i vjetrovi tog dana.

Zašto biste trebali isprobati let balonom?

Let balonom omogućit će vam uživanje u fantastičnom pogledu na prirodu. Biti na nebu, poput ptice, iznad oblaka, u tišini, uživati ​​u krajoliku i trenutku je nešto što se ne može objasniti riječima.

Let balonom se mora doživjeti. Promatranje izlaska ili zalaska sunca s visine je apsolutno čarobno, neponovljivo i jedinstveno iskustvo.

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori