Magična Kapadokija

Magična Kapadokija

Ako ste ikad putovali u Tursku znate koje sve ljepote ova zemlja skriva. Što prirodne, što gastronomske, no među najljepšim regijama svakako se ističe Kapadokija. Sigurno ni vas nisu zaobišle prekrasne fotografije balona koji se izdižu iznad neobičnog krajolika ispunjenog tzv. vilinskim dimnjacima.

Magična Kapadokija

Stožaste stijene nastale su nakon vulkanske erupcije i vjetra koji ih je erozijom oblikovao u neobične oblike kakve vidimo danas. Njihova stuktura dopušta veoma jednostavno klesanje zbog čega su kroz godine unutar njih formirana skloništa, crkve, nastambe i podzemni labirinti koji se danas mogu razgledavati.

Uz istraživanje života ispod zemlje, jedna od najpoznatijih atrakcija je let balonom u svitanje. Posebno iskustvo čak i ako samo promatrate sa zemlje jer se u određenom trenutku nebo ispuni stotinama balona koji tako čine prekrasnu vizuru jutarnjeg krajolika.

Nadlijetanje Nacionalnog parka Göreme i istraživanje nastambi pod zemljom koja se nalaze na ovom području česta su stanica turista pri obilasku Turske. Planirate li putovanje, neka vam Kapadokija bude visoko na listi želja.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori