Otkrili smo mjesta s najljepšim pogledom na zalazak sunca
Otkrili smo mjesta s najljepšim pogledom na zalazak sunca

Otkrili smo mjesta s najljepšim
pogledom na zalazak sunca

Zalazak sunca čaroban je trenutak koji nas svaki dan podsjeća na prirodnu ljepotu. Njegova čarolija leži u prekrasnim nijansama boja koje se prelijevaju nebom, stvarajući jedinstveni spektakl svjetla i sjene. Jedan od glavnih razloga zašto volimo zalaske jest taj jer ovi prizori pružaju osjećaj mira i inspiracije, podsjećaju nas na ljepotu jednostavnih stvari u životu i često izazivaju duboke emotivne reakcije. Zalasci sunca su kao prirodni podsjetnik da trebamo usporiti i uživati u svakom trenutku.

Svatko od nas je barem jednom pokušao uhvatiti ovaj trenutak fotoaparatom ili mobitelom, no moramo se složiti da fotografija ne može prenijeti tu ljepotu. Stoga ako tragate za mjestom gdje ćete uživati u pogledu, u nastavku smo izdvojili dva sunset mjesta na Jadranu koja oduzimaju dah. Ako ste još uvijek na godišnjem ili uživate u produženom vikendu i nalazite se u blizini, svakako dan završite na romantičan način i uživajte u nezaboravnom trenutku.

zalazak sunca
zalazak sunca

Istra – Poreč

Caffe bar Torre Rotonda nalazi se u okrugloj kuli i svjedoči o davnim vremenima. Smještena na južnom dijelu Poreča u neposrednoj blizini Gradskog trga, s kule se pruža čaroban pogled na grad. Sagradio ju je 1474. godine za vrijeme mletačke vlasti porečki vlastelin Pietro de Mula. U to vrijeme bio je strateški važna utvrda za obranu Poreča od turske vlasti. Danas je Okrugla kula pretvorena u jedan od najatraktivnijih kafića u Poreču.

Kutak za uživanje možete pronaći u šarmantnim srednjovjekovnim zidinama, u prekrasnom ambijentu unutrašnjosti kule, u nišama u kojima su bili postavljeni topovi za obranu grada ili na terasi na samom vrhu s impresivnim pogledom na porečku luku i otok Sv. Nikola.

Današnji Caffe bar Torre Rotonda (Okrugla kula) ima višegodišnju barsku tradiciju, stoga ćete nesumnjivo dok gledate prekrasan zalazak sunca uživati i u ispijanju svojeg omiljenog piće ili koktela.

Dalmacija Primošten

Oaza Jelinjak – raj je na brdu iznad mjesta Šparadića, nedaleko od Šibenika. Ovdje se nalazi restoran s lokalnom hranom, no i kad ne radi možete doći uživati u spektakularnom pogledu.

Lokalni mali restoran s mirnom atmosferom, ima malenu kamenu terasu gdje uz fina vina i tradicionalnu dalmatinsku kuhinju možete uživati u romantičnom zalasku sunca.

S ovog mjesta pruža se veličanstven pogled na Grebašticu i otoke, a već prvi koraci u ovu oazu sa šarmantnim kamenim prilazom uvode vas u svoju posebnu priču ispričanu bojama i mirisima. Do nje vas vodi asfaltirana cesta, stoga je ovo idealno za laganu šetnju koja će na kraju biti nagrađena romantičnim zalaskom sunca. Moramo priznati da nema ničeg ljepšeg od pogleda na sunce koje ‘ulazi’ u more i kada nebo postaje poput slikarskog platna obojeno zagasitim bojama.

Učitati još
Zatvori