Mali gastro vodič za vaš sljedeći vikend izlet u Ljubljanu

Mali gastro vodič za vaš sljedeći
vikend izlet u Ljubljanu

Savršeno vikend putovanje uključuje zabavu, nova iskustva i dobru hranu. Za odlazak u neko drago mjesto ili pak prvi posjet gradu u koji ste oduvijek htjeli otići, preporuke su uvijek dobrodošle. Slovenija nam se čini kao idealna vikend destinacija ove zime, jedan dan provedite u prekrasnoj Ljubljani, a drugi, recimo, na dnevnom izletu na skijalištu Krvavec, u posjetu Postojnoj jami ili na Bledu i Bohinju – opcija je zaista mnogo. Mnogi od nas već dugo nisu putovali, a da bi putovanje bilo savršeno ne mora nužno biti i daleko. Kratko i slatko putovanje do šarmantne Ljubljane lakšim će učiniti nekoliko preporuka za super gastro odredišta!

Doručak i brunch

TINK Superfood café 

Ovaj preslatki lokal na dvije lokacije poslužuje popularna brunch jela kao što su açaí bowl, poke bowl i avokado tost, a tu i je obavezna specialty kava, matcha i chai latte, kombucha i svježe cijeđeni sokovi.

EK bistro

Ovaj bistro vjerojatno ima najbolji brunch u cijeloj Ljubljani, a svako jelo izgleda naprosto savršeno. Otvoreni su svaki dan od 8 do 14h, a u ponudi su slatka i slana jela, sendviči, palačinke, jaja na mnogo načina, riža na mlijeku, voćne zdjelice, kave, kokteli..

Kava

Svaki pravi ljubitelj kave u Ljubljani ne smije zaobići neke od popularnih pržionica kave i coffee shopova. Najbolju specialty kavicu popit ćete u Stow Coffee Roasters, a svakako posjetite i presladak lokal Črno Zrno, Mariposa Coffee Roasters ili Tozd Bar. Možete sjesti ili uzeti kavu za van u kojoj ćete uživati u šetnji gradom.

Ručak i večera

TaBar

U samom centru grada krije se oaza najuzbudljivije hrane u Ljubljani. TaBar se nalazi na listi 50 Best Discovery i ima Michelinovu Bib Gourmand preporuku. Ovdje se jedu Slovenijom inspirirani tapasi, piju se vrhunska vina, a može se uživati i u degustacijskim menijima u tri ili pet sljedova.

Breg

Ovaj novi restoran priprema vrhunska riblja i mesna jela, a za potpuni ugođaj tu su preslatka terasa i divan interijer. Breg je poznat i po vrhunskim koktelima i vinima, a od hrane nude topla i hladna predjela, juhe, glavna jela i deserte.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori