Gdje popiti najbolju kavu u Londonu?

Gdje popiti najbolju kavu u Londonu?

Za kavu više nije dovoljan samo okus i snaga koja razbuđuje. Instagramabilnost, mjesto na kojemu je pijemo, pogled i ambijent, također je ključno u odabiru naše jutarnje kave. Vjerojatno vam je, unatoč trendovima, ipak najdraža ona šalica kave koju si sami priredite po svom guštu u svojoj omiljenoj šalici i zamišljeno ju ispijate u svojoj najudobnijoj pidžami. No, nije neobično da tijekom ispijanja jutarnje kave i maštamo o uzbudljivim putovanjima i hoch mjestima koja nam dodatno osnažuju samopouzdanje.

Imali na umu uskoro otputovati u London ili ne, nije loše znati neka lijepa i zanimljiva mjesta gdje se u engleskoj prijestolnici možete dobro opustiti i piuštiti si ukusne gutljaje kave koja ostavlja upečatljiv dojam.

U nastavku potražite posebne kutke za ispijanje najbolje kave u Londonu.

Grind & Co.

Grind ubrzano preuzima London – počevši s jednim ušuškanim lokalom u Shoreditch Grindu, otada su otvoreni novi kafić u Sohu, Holbornu, London Bridgeu, Clerkenwellu i Royal Exchangeu. Osoblje  je zanimljivo i ljubazno, a cijela priča zadovoljit će svakog hipstera. Ovdje je izvrsna kava, nekonvencionalni interijeri čine svaki kafić odredištem koje vrijedi posjetiti. Dobro je znati da se ova mjesta tijekom večeri pretvaraju u barove – espresso martini (napravljeni od vlastite mješavine kave) su neki od najboljih koje ćete probati.

Workshop Coffee Co. 

Izvorni kafić Clerkenwell nije samo omiljeno mjesto za marendu (također poslužuju ručak, večeru i piće), već i mjesto na kojem se nalazi brend u kojem se nalaze mjesta s ukusnim zalogajima. Ovaj kutak s mirisom kave posebno je idiličan, prepun prirodne svjetlosti budući da ga krase ogromni prozori od poda do stropa. Baristi su dobro upućeni i vješti, a kava je doista dobra. Odavde odnesite vrećicu Cult of Done Espresso kako biste ponovno stvorili iskustvo kod kuće ili isprobajte Aeropress radionicu ili francuske kave u samom kafiću.

Climpson & Sons

Broadway Market nudi ogromno bogatstvo prekrasnih opcija za hranu i piće, ali Climpson & Sons je izdržao test vremena. Pekući vlastitu kavu u londonskom “polju”, Climpson & Sons nudi brzu uslugu u vlastitom kafiću te opskrbljuje vrhunskom kavom brojna mjesta u gradu.

Ozone Coffee Roasters 

Ljubitelji prave kave obožavat će okus pržene kave. Ovdje ćete pronaći različite vrste kava s jednim podrijetlom kroz niz različitih načina proizvodnje, uključujući Aeropress i Sifon. Sam krov pržionice je u prizemlju kafića tako da možete gledati na njega dok pijuckate espresso, a na prodaju je i niz kava koje možete ponijeti kući.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori