Hrvatski otok našao se na popisu uglednog časopisa kao jedan od najljepših europskih otoka
Hrvatski otok našao se na popisu uglednog časopisa kao jedan od najljepših europskih otoka

Hrvatski otok našao se na popisu uglednog časopisa kao jedan od najljepših europskih otoka

Budući da je jesen u punom mahu i na kontinentu vrijeme varira od maglovitih jutra do kišnih i hladnih dana, rado se prisjetimo toplih ljetnih dana. Kombinacija mora i divnih plaža čini nas sretnima i opuštenima. Većini je pri vrhu popisa uživanje i izležavanje na plaži, a ako je još k tome riječ o prekrasnom otoku na kojem smo proveli najljepše dane godišnjeg – razumijemo zašto maštate o sljedećem ljetovanju.

Jelsa

Hrvatski biser na popisu najljepših europskih otoka

Otoci mogu biti tajanstveni i bajkoviti, a idealna su opcija ako tražite bijeg od stvarnosti. Neki su poznati po posebnim vrstama životinja, neki po hrani, a neke krasi predivna priroda. Kako biste mogli maštati o sljedećoj ljetnoj destinaciji, ili bolje o zimskom ljetovanju, ovaj put preporuku smo pronašli u renomiranom časopisu. Conde Nast Traveller objavio je popis najljepših svjetskih otoka, podijeljenih u kategorije. U kategoriji najljepših europskih otoka na popisu se našao i jedan hrvatski biser koji se smjestio pri samom vrhu popisu.

Otok Hvar
Profimedia
Grad Hvar

Grčka je država s najviše otoka na tom popisu. Što ne čudi, jer ova predivna zemlja nudi za svakoga ponešto. Od predivne prirode, fotogeničnih plaža, drevnih nalazišta i izvrsne hrane. Slijede ju Španjolska i Italija koje imaju po tri otoka na popisu. Međutim, važno je spomenuti da se na popisu našao i predivni otok Hvar. Od dvadeset europskih otoka, otok Hvar zauzeo je sedmo mjesto, dok je pobjedničko mjesto zauzela španjolska Ibiza.

Hvar crkva
kale Hvar

Otok koji nudi i mir i zabavu

Ne iznenađuje nas što se Hvar našao na popisu jer na ovome otoku možete pronaći idealnu kombinaciju mira, ali i mjesta za zabave. Tako preko dana možete uživati u netaknutoj prirodi i zvuku cvrčaka, a navečer u živim kalama gdje se nalaze vrhunski restorani i barovi s glazbom.

Hvar island

Povijest je na ovome otoku ostavila traga, pa ćete sigurno uživati u šetnjama i razgledavanju.

Foto: Profimedia, Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori