Hrvatski otok našao se na popisu 10 najboljih u Europi
Hrvatski otok našao se na popisu 10 najboljih u Europi

Hrvatski otok našao se na popisu
10 najboljih u Europi

Ljeto, sunce, more i divne plaže kombinacija je to koja nas čini sretnima i opuštenima. Ljeto je vrijeme koje želimo iskoristiti na najbolji mogući način i posvetiti se sebi i svojom užicima. Topli dani zovu nas i mame na putovanja i otkrivanje novih mjesta. Većini je pri vrhu popisa uživanje i izležavanje na plaži, a ako je još k tome riječ o prekrasnom otoku – ljeto je to koje ćemo sigurno dugo pamtiti.

Ovaj put preporuku smo pronašli u magazinu specijaliziranom za putovanja. Riječ je o Travel + Leisure koji je donio popis najboljih europskih otoka na temelju čitateljevih iskustva. Čitatelji su ocjenjivali otoke prema aktivnostima i znamenitostima koje nude, prirodnim atrakcijama, plažama, hrani, ljubaznosti te ukupnom iskustvu.

Pexels

I Hrvatski otok našao se na popisu

Grčka je država s najviše otoka na popisu. Što ne čudi, jer ova predivna zemlja nudi za svakoga ponešto. Od predivne prirode, fotogeničnih plaža, drevnih nalazišta i izvrsne hrane. Ipak, nijedan otok nije toliko impresionirao čitatelje kao talijanska Ischia, koji je okrunjen lovorovim listom ne samo za najbolji otok u Europi već i u svijetu. Ni manje važno nije za spomenuti da se na popisu pronašao i jedan hrvatski otok – predivni otok Hvar. U nastavku pogledajte koji su se još otoci našli na popisu.

Ischia, Italija

Ischia je predivan otok vulkanskoga podrijetla u Tirenskome moru koji se smjestio pred Napuljskim zaljevom. Zbog svojih mineralnih termalnih izvora i blatnih kupki, posebno je poznat po lječilištu. Osim toga, Talijani su opće poznati po dobroj kuhinji i vinima. Sigurni smo da ćete tamo razmaziti sva svoja osjetila.

Mílos, Grčka

Riječ je o vulkanskom otoku poznatom po mineralima, sumporu i gipsu. No osim ljekovitih svojstava, otok obiluje lijepim pješčanim plažama, tirkiznim morem i špiljama. Među turistima su posebno popularne slikovite uličice i grčke kućice od kamena.

Páros, Grčka

Ovaj grčki otok treći je po veličini u otočju Ciklada. Idealan je za istraživače i avanturiste jer na pješčanim plažama možete i surfati. Oni željni odmora i opuštanja, ovdje će doživjeti predivne zalaske sunca u okružju vinograda i maslinika.

Paros
Profimedia

Azorski otoci, Portugal

Azorski otoci vulkanskog su porijekla. Zahvaljujući predivnoj i jedinstvenoj prirodi i aktivnostima koje nude, pravi su raj na zemlji. Ovdje možete uživati u surfanju, planinarenju ili vožnji bicikla. Ako pak niste raspoloženi za aktivnosti, uvijek možete promatrati kitove.

Azorski otoci
Profimedia

Ibiza, Španjolska

Jedna od najpoznatijih ljetnih lokacija bogata je lijepim plažama i zelenilom. Međutim, najveća atrakcija Ibize ipak je bogat noćni život.

Ibiza
Profimedia

Madeira, Portugal

Otok je to koji odiše starinskim šarmom. Najpoznatiji je po šetnici, no na Madeiri možete pronaći i mnoštvo planinskih šetnica, a prošetati možete i uz more u predvečerje.

Kreta, Grčka

I još jedan grčki otok našao se na popisu. Kreta, mitski otok očaravajuće ljepote i kolijevka europske civilizacije, najveći je grčki otok koji ima mnoštvo toga za pokazati. Čarobni je to dio Grčke sa slikovitom obalom, smaragdnim morem i podzemnom špiljom. No to su samo neke od ljepota koje ćete vidjeti na ovome otoku.

Kreta
Profimedia

Korzika, Francuska

Korzika je otok s više od 200 plaža i 50-ak vrhova viših od 2000 metara, zbog čega je i dobila naziv “Planina u moru”. Ovdje ćete se imati prilike opustiti i okupati na predivnim plažama, pojesti odlične domaće specijalitete od morskih plodova, ali i uživati u šetnji pitoresknim selima. Ljubitelji povijesti i kulture će također pronaći nešto za sebe.

Hvar, Hrvatska

Otok Hvar najduži je otok u Jadranskom moru. Otok je to s bogatom poviješću, tradicijom, književnom umjetnošću, ali i predivnim morem i raskošnom mediteranskom prirodom.

Jonski otoci, Grčka

Grčka tradicionalno predstavlja jednu od najpopularnijih destinacija za ljetovanje. Budući da se nalazi na priobalju, tamo ćete naći velik broj uvala, plaža, špilja, ali i otoka.  Na Jonskim otocima ćete imati priliku uživati u prirodnim ljepotama, vinu, maslinama, ali i u povijesnim pričama i legendama koje se vežu uz otoke.

Jonski otoci
Profimedia

Foto: Pexels, Instagram, Profimedia

Učitati još
Zatvori