Bajkovit hotel u Portofinu koji obožavaju i poznati
Bajkovit hotel u Portofinu koji obožavaju i poznati

Bajkovit hotel u Portofinu koji
obožavaju i poznati

Portofino, talijanski gradić o kojem su ispjevane mnoge pjesme, i dalje privlači podjednako veliku pažnju turista iz cijelog svijeta.

Često donosimo putopise i prijedloge za putovanja u Italiju, a nedavno se upravo ovdje zaručila i njemačka blogerica Leonie Hanne.

Portofino je oduvijek bio okupljalište holivudske elite koja je ovdje pronalazila bijeg od stresnih snimanja i znatiželjnih pogleda. Glumci su svoje vrijeme provodili usidreni na okolnim jahtama, a spavali su uglavnom u poznatom hotelu Splendido.

Zašto je Splendido Portofino hotel naših snova?

Smješten u brdima iznad centra Portofina i okružen netaknutom prirodom – ovaj hotel pruža nevjerojatno travel iskustvo. Bez obzira gleda li terasa vaše sobe ili apartmana na more ili ne, zvukovi okolne prirode djeluju vrlo relaksirajuće na naš organizam.

U sklopu hotela dostupni su veliki bazen, kao i teniski tereni, tako da ako odlučite dan provesti u samom kompleksu, postoji velik broj aktivnosti u kojima možete uživati. Do centra Portofina dijeli vas desetak minuta hoda, a tu je odmah i mini luka iz koje možete isploviti ako dan provodite na moru.

Hotel je otvoren prije više od jednog stoljeća, davne 1902. godine. Kada svjetska elita dolazi na odmor u Portofino ovo je mjesto koje svi biraju za odmor. Stoga je ovaj hotel s vremenom postao kultno mjesto među poznatim ličnostima.

Vlakom iz Pariza direktno u Spledido Portofino

Jedan od najluksuznijih europskih vlakova vlasništvo je Belmond grupacije. Nezaboravno iskustvo putovanja Orient Express vlakom na svačijoj je bucket listi, a ove godine uvedena je nova linija: Paris – Portofino.

Jedna noć putovanja najpoželjnijim vlakom na svijetu i stižete direktno u hotel Splendino Portofino na čaroban doručak uz bazen.

Ovo je možda i najromantičniji način kojim možete putovati do Portofina. Na društvenim mrežama imali smo priliku vidjeti čari ovog putovanja i poželjeli se momentalno teleportirati. Sve to uz stihove pjesme:

“I fell in love in Portofino…”

*Članak je preuzet s portala Journal.rs.

Foto: Instagram / @belmondhotelsplendido

__@nicoleo__

Učitati još
Zatvori